Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii
Presă
24.10.2017

Precizări privind articolul „Firea: Directorul de la UTI avea fratele la Administraţia Străzilor. Opoziţia îmi transmite informal că fac o treabă extraordinară cu cele 22 de firme”

Ca urmare a publicării pe site-ul www.adevarul.ro, în data de 23 octombrie 2017, a unui material cu declarațiile d-nei Primar Gabriela Firea, cu titlul „Firea: Directorul de la UTI avea fratele la Administraţia Străzilor. Opoziţia îmi transmite informal că fac o treabă extraordinară cu cele 22 de firme”, în virtutea corectei informări a opiniei publice, facem următoarele precizări:

 • Deși am încercat să ne abținem și să nu comentăm campania de denigrare dusă de la o vreme de către dna Primar General personal împotriva societății noastre, nu putem să acceptăm cele afirmate în interviul menționat fără să prezentăm public și punctul de vedere al UTI.
 • În ceea ce privește declarația de la minutul 12:50 din interviul dat de dna Primar General, directorul ASB, din informațiile pe care le deținem, nu este rudă cu vreo persoană din cadrul UTI. Am căutat să vedem dacă există vreo legătură de rudenie între angajați ASB și cei ai UTI și, într-adevăr, există un angajat al UTI care are un frate vitreg angajat în cadrul ASB, însă nu considerăm ca aceasta este persoana la care dna Primar Firea se referă, întrucât nu deține vreo funcție de natură să influențeze atribuirea sau derularea vreunui contract, cu atât mai mult cu cât acesta e atribuit prin licitație publică.
 • Negăm orice legătură existentă între câștigarea unor licitații de către compania noastră și aspectul invocat de domnia sa și deplângem tehnica de dezinformare folosită.
 • Respingem, de asemenea, orice aluzie privind influențarea procedurilor de atribuire a contractelor prin orice mijloace nelegale. Societatea noastră se mândrește cu un parcurs excelent alături de parteneri de renume din țară și de peste hotare, în proiecte complexe și inovatoare.
 • Însă, dacă dna Primar General are informații că vreo persoană ar fi încălcat legea în beneficiul sau în legătură cu societatea noastră, o rugăm să le facă publice și să sesizeze organele abilitate. Societatea noastră are cel mai mare interes în a clarifica orice informație sau aluzie vehiculată în spațiul public. Considerăm, totuși, că aceste afirmații sunt total lipsite de substanță.
 • Justificând necesitatea înființării societăților specializate din cadrul Primăriei, dna Primar mai semnalează faptul că anumite firme „căpușă” au derulat contracte cu instituția în mod netransparent. Domnia sa nominalizează compania UTI ca fiind una dintre acestea. Dorim să vă aducem la cunoștință faptul că toate contractele pe care UTI le-a avut cu PMB, din 2006 și până în prezent, au fost atribuite prin licitații publice la care compania a participat prin prisma competențelor tehnice și ale resurselor umane din echipa sa, acestea fiind în totalitate contracte complexe, care necesită expertiză tehnică solidă și multe resurse financiare din partea executantului.
 • Așadar, îi solicităm public dnei Primar General să vină cu dovezi obiective în sprijinul celor afirmate și să arate opiniei publice în ce a constat „căpușarea” făcută în acești ani de către UTI și să nu uite să menționeze și cele peste 2 milioane de euro pe care UTI nu le-a încasat pentru lucrări executate, predate și aflate în funcțiune fără, însă, să fie achitate.
 • Menționăm că în afara unor afirmații denigratoare făcute public de către dna Primar General, societatea noastră nu a primit nicio reclamație/sesizare/solicitare oficială prin care să i se reproșeze vreun aspect negativ în derularea contractelor sale cu PMB sau ASB. Nu se înregistrează deficiențe sau întârzieri din partea UTI la niciun contract, de aceea ne este greu să înțelegem, fără argumente transparente, care este motivația afirmațiilor denigratoare.
 • Acolo unde d-na Primar vede “căpușarea” Primăriei, vă informăm că stă munca a sute de oameni care au implementat un sistem performant de trafic, au eliberat zone mari din București de cablurile aeriene, au realizat lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere, au contribuit la construirea unei arene sportive la cele mai înalte standarde de calitate. UTI a câștigat proiectele prin prisma competențelor, cristalizate în urma unor investiții majore în dezvoltarea oamenilor și în infrastructura de lucru. Lucrările sunt publice, au fost executate conform cerințelor Primăriei și au fost recepționate de reprezentanți ai acestei instituții, se pot verifica, le pot testa toți cetățenii, nu au fost ascunse, totul a fost transparent.
 • În cei peste 11 ani de colaborare, am privit Primăria Municipiului București ca pe un partener care își dorește să îmbunătățească permanent calitatea vieții în Capitală prin implementarea de tehnologii și soluții sustenabile și eficiente.
 • UTI își exprimă, și pe această cale, disponibilitatea de a realiza o discuție publică, transparentă, referitoare la toate proiectele realizate de UTI în București, să răspundă oricărei întrebări care poate să clarifice acuzațiile și nelămuririle apărute în spațiul public. În felul acesta suntem siguri că se pot lamuri multe probleme de interes general, legate printre altele de sistemul de management al traficului și de Arena Națională.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să ne contactați la telefon 021.20.12.319, email: dcc@uti.eu.com
Direcția Comunicare Corporatistă