Presă
16.05.2018

Soluții de război electronic, bruiaj, supraveghere cu drone sau protecție cu senzori electrooptici sunt prezentate în standul UTI la BSDA împreună cu parteneri din Europa, SUA și Israel cu tradiție militară îndelungată.

Conform unor studii de specialitate, piața soluțiilor de război electronic la nivel european este estimată 4 miliarde de euro.

UTI participă în perioada 16-18 mai la expoziția internațională Black Sea Defense & Aerospace, organizată în București, la Romaero, iar cu acest prilej va prezenta în standul B1001, Hall B produse, sisteme și capabilități proprii sau dezvoltate de specialiștii Defense Engineering și certSIGN.

Standul UTI a fost trecut în programul oficial al târgului ca punct de interes pentru oficialități și specialiști prin prisma partenerilor pe care îi vom găzdui, companii de renume din Europa, SUA și Israel, împreună cu care dezvoltăm, promovăm și implementăm soluții pentru eficientizarea acțiunilor Forțelor Sistemului Național de Apărare din România. Soluțiile dezvoltate împreună cu partenerii vor fi promovate pe piața românească și pe terțe piete, prin prezentarea acestora către delegațiile străine prezente la BSDA.

UTI are onoarea să găzduiască în standul său reprezentanții firmei canadiene ULTRA-TCS, un partener cu experiență de peste 100 de ani în domeniul redioelectronicii militare. Compania continuă o tradiție începută în 1903, odată cu înființarea Marconi Wireless Telegraph Company of Canada Inc. și este recunoscută pentru calitatea produselor și sistemelor sale de intelligence și război electronic.

ULTRA-TCS va prezenta la BSDA soluții din domeniul Electronic Warfare care asigură informații esențiale pentru evaluarea situației tactice din teatrele de operații, constituind o componentă de bază în gama de sisteme ISR (Intelligence Surveillance and Reconnaissance).

Colaborarea UTI cu firma canadiană se va concretiza atât în suportul oferit de specialiștii Defense Engineering pentru implementarea tehnologiilor ULTRA, cât și în integrarea acestora cu sistemul de comandă-control UTI JISR KIntel.

Soluțiile din domeniul EW, JISR și Cyberdefense promovate de cei doi parteneri vor fi prezentate în cadrul unui eveniment comun, organizat în standul UTI în data de 16 mai, ora 11.30, cu sprijinul Ambasadei Canadei în România.

În domeniul contramăsurilor electronice, prin parteneriatul realizat de UTI cu firma americană HSS Development (un furnizor cu experiență de peste 50 de ani în sisteme de protecție pentru agenții guvernamentale), vor fi prezentate produse de bruiaj și neutralizare IED (dispozitive explozive improvizate). HSS va prezenta, de asemenea, produse și soluții destinate interceptărilor sistemelor de comunicații neautorizate, precum și produse de analiză a datelor intelligence.

Prin parteneriatul cu americanii de la CTL Systemware, în standul UTI li se vor explica specialiștilor din cadrul forțelor armate cum funcționează solutiile de analiză de spectru radio pentru detecția dispozitivelor de comunicații neautorizate sau de bruiaj. Sistemele CTL sunt utilizate în present de forțe armate și agenții de securitate din SUA și din alte țări.

Pentru pregătirea și antrenamentul luptătorilor și al specialiștilor din toate categoriile de Forțe ale Sistemului Național de Apărare, UTI va prezenta, împreună cu partenerul Bohemia Interactive Simulations din Republica Cehă, suita de aplicații VBS Virtual Battlespace. Aplicația este utilizată intens în pregătirea forțelor armate ale multor țări și a devenit un produs standard de facto în SUA și în cadrul NATO.

Firma americană Martin UAV va prezenta în standul UTI soluția de vector aerian UAV VTOL de ultimă generație V-BAT, destinată atât misiunilor de supraverghere și recunoaștere ale forțelor armate, cât și misiunilor de securizare a frontierelor și a infrastructurilor critice. Rezultat a zeci de ani de activitate R&D susținută, V-BAT a demonstrat calități deosebite în misiuni aeriene de sprijin atât pentru forțe terestre, cât și pentru forțe navale.

Prezența partenerului israelian OPGAL la BSDA, în standul UTI, va constitui un prilej pentru vizitatori să se familiarizeze cu produsele și soluțiile sale în domeniul supravegherii și protecției cu senzori electrooptici, inclusiv camere performante în spectru vizibil și de termoviziune. Producător cu 35 de ani de experiență în domeniul tehnologiilor optoelectronice, OPGAL a creat și promovează atât soluții militare, cât și cu utilizare duală, destinate pieței de securitate și aplicațiilor industriale.

***

UTI este o companie românească în domeniul apărării, furnizor de sisteme de apărare acreditat NATO cu certificare NCAGE cod 0025L, care contribuie la dotarea unor misiuni concrete ale Armatei Române. Expertiza UTI a fost consolidată prin participarea la proiecte complexe derulate la nivel național și internațional și prin realizarea de investiții solide în domenii cheie de cercetare.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la telefon: 021.20.12.319 sau la e-mail: dcc@uti.eu.com.

Direcția Comunicare Corporatistă