CSR

Campanii

Acțiuni umanitare

Alături de persoanele nevoiașe

Fundația UTI are deja o tradiție din a merge în fiecare an, în preajma sărbătorilor de Paște și de Craciun, cu daruri (îmbrăcăminte, încălțăminte, alimente, jucării, cărți, rechizite, produse de îngrijire) pentru persoane cu care soarta nu a fost prea darnică, în încercarea de a le aduce puțină bucurie și speranță.

Printre cei care au beneficiat de sprijinul Fundației se numără:

  • Copiii de Școala Generală din Gorbănești, judeţul Botoşani
  • Bătrânii de la Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie din București și de la Mănăstirea Pasărea, judeţul Ilfov
  • Azilul de bătrâni Ulmeni, județul Buzău
  • Copiii de la orfelinatul Valea Screzii
  • Copiii de la Şcoala Comunală din satul Burleşti, judeţul Botoşani

Fundația UTI a adoptat la distanță 15 copii cu vârste între 3 și 14 ani provenind din familii nevoiașe din Iași și localitățile din vecinătate, aflați în grija Preotului Maternităţii „Cuza-Vodă” din Iași, Dan Damaschin.
Fundația UTI le este alături cu ocazia sărbătorilor importante, oferindu-le suport material pentru a trece peste grijile cotidiene, dar și pentru a-și continua educația.

Sprijin pentru cei în suferință

Suferința umană nu ne lasă indiferenți și de fiecare dată când am avut ocazia am sprijinit financiar persoane cu probleme grave de sănătate, pentru a beneficia de tratamente și servicii medicale care să le amelioreze starea. Zeci de persoane, majoritatea copii, diagnosticate cu probleme grave de sănătate sau care au suferit accidente au fost sprijinite de Fundația UTI.

Solidaritate cu semenii afectați de cataclisme

În fiecare an, inundațiile și ninsorile puternice provoacă pagube materiale serioase în România, lăsând fără adăpost și resurse comunități întregi. Suferința și disperarea oamenilor afectați de aceste dezastre nu ne lasă indiferenți și am intervenit de fiecare de dată, sprijinind oamenii cu alimente și produse de primă necesitate sau ajutând la refacerea caselor distruse.

  • În 2005, când inundațiile au lovit zeci de localități din vestul și estul țării, UTI a sărit în sprijinul celor afectați.
  • În 2008 și 2010, când inundațiile au produs din nou victime, UTI a venit în sprijinul mai multor comunități din nordul Moldovei.
  • În iarna anului 2012, ninsorile puternice au izolat mai multe localități din sud-estul țării. Echipa UTI a sărit în sprijinul localităților Pelinu (județul Călărași) și Scutelnici (județul Buzău), ajutând la deblocarea drumurilor și oferind ajutoare materiale și financiare populației sinistrate.
  • În 2015, UTI s-a alăturat inițiativei lansată de asociația umanitară Crucea Roșie România, contribuind cu sprijin financiar pentru persoanele afectate de puternicul cutremur din Nepal, care a provocat nenumărate victime și pagube materiale serioase.

Parteneriatul cu CliniClowns

Alături de Fundația CliniClowns, Fundația UTI a realizat o serie de campanii și acțiuni pentru copii în suferință din spitalele din țară. Printre acestea se numără :

  • Reamenajarea parcului Spitalului Marie Curie și a Centrului Medical Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie pentru Copii ”Nicolae Răbănescu” din capitală
  • Reamenajarea parcului de joacă pentru copii al Spitalului Clinic de Copii ”Dr. Victor Gomoiu″ din București
  • Numeroase donații în bani pentru susținerea acțiunilor inițiate de CliniClows pentru copii spitalizați.

Proiecte culturale

I Love Bucharest

I Love Bucharest este o campanie derulată în 2008, în parteneriat cu Metrorex și Asociația din Pod, care a avut ca scop înfrumusețarea spațiilor publice ale comunității. Prin aceasta acțiune, de care suntem mândri, Gara de Nord s-a transformat, grație unor tineri artiști plastici, într-o galerie de artă stradală, care bucură privirea călătorilor și le oferă în același timp posibilitatea să întreprindă o călătorie plină de culoare în trecutul oraşului.

Sprijin pentru restaurarea unor lăcașe de cult

Fundația UTI derulează și proiecte de recondiționare și restaurare a unor lăcașe de cult: Biserica Buna Vestire Dobroteasa și Biserica Sfântul Silvestru din București, Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului de la Cernica sunt câteva exemple.

Totodată, fundația a realizat acțiuni de binefacere pentru unii dintre enoriașii acestor lăcașe de cult, cu o situație materială precară.