Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii
Presă
05.03.2020

Altimate, companie membră UTI, a implementat în Filiași un sistem de semaforizare care facilitează tranzitarea orașului și reduce numărul de accidente

Altimate, companie membră a Grupului UTI, a finalizat recent implementarea unui sistem de semaforizare a trecerilor de pietoni pe DN 6, pe raza orașului Filiași.

Creșterea continuă a fluxului de autovehicule care tranzitează această localitate, blocajele frecvente și accidentele înregistrate au determinat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova, beneficiarul proiectului, să ia decizia implementării unei soluții de fluidizare a traficului pe acest segment de drum.

Câștigat prin licitație publică de către Altimate, proiectul, cu o valoare de peste 270.000 de euro, a presupus realizarea următoarelor lucrări: canalizație electrică în carosabil, trotuar și spatiu verde (eliminând cablurile aeriene), camerete de tragere, montarea de noi semafoare și stâlpi pentru semafoare, instalarea de camere video de detecție a traficului, precum și a unui automat de dirijare a traficului, realizarea de legături electrice între semafoare și Automatul de Dirijare a Circulației.

În cadrul proiectului au fost amenajate și treceri de pietoni semaforizate pentru creșterea gradului de siguranță a locuitorilor orașului.

În total au fost instalate și puse funcțiune 66 semafoare pentru vehicule și 36 pentru pietoni, amplasate în 9 intersecții.

Anterior implementării proiectului, trecerile de pietoni nu erau dotate cu semafoare, iar traversarea străzii principale se făcea haotic, cu riscuri pentru locuitori și cu blocaje mari ale traficului.

 Beneficiile proiectului

  • Fluidizarea circulației autovehiculelor și a pietonilor
  • Reducerea accidentelor de circulație
  • Creșterea capacității de tranzit a orașului
  • Reducerea consumului de noxe și a poluării fonice
  • Management eficient al incidentelor din trafic
  • Reducerea costurilor prin instalarea de semafoare care folosesc tehnologie de tip LED, cu o vizibilitate mai bună, costuri de întreținere mai mici și o durată de viață mai mare decât semafoarele convenționale, cu bec cu incandescență

Pentru mai multe detalii despre proiectele companiilor UTI vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: dcc@uti.eu.com.