Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii
Presă
11.12.2015

Punct de vedere cu privire la menționarea companiei UTI în articolele despre organizarea evenimentului de lansare a candidaturii reprezentantului PSD, pe data de 20 septembrie 2014

Cu privire la menționarea companiei UTI în materialele referitoare la evenimentul mai sus menționat, facem următoarele precizări:

În luna iunie 2014, UTI Grup a semnat cu Primăria Municipiului București un acord cadru de operare și mentenanță preventivă a Arenei Naționale, valabil pe o perioada de 4 ani. În fiecare an se semnează un contract subsecvent care prevede, pe lângă activitățile de exploatare și întreținere curentă, și un număr de 12 evenimente care pot fi prestate de UTI Grup exclusiv prin comandă trimisă de PMB.

Facem câteva precizări pentru a explica diferența între activitatea de mentenanță preventivă și cea de operare. Mentenanța preventivă înseamnă o activitate permanentă, zilnică, prin care se verifică și se repară fiecare echipament și sistem conform manualului de service al producătorilor celor peste 100.000 de echipamente din sistem. Operarea este trecerea în stare de funcționare și utilizarea acestor sisteme cu ocazia evenimentelor de pe arenă (pornirea și controlul instalațiilor de sunet, de iluminat, operarea centrului tehnic de control, operarea sistemului de detecție a incendiilor etc.). Aceste activități de operare nu se fac permanent, ci doar atunci când se organizează evenimente. Câteva zile înainte de eveniment și câteva zile după, la ore care de obicei sunt în afara programului normal de lucru, alte echipe prestează aceste servicii standard de operare, prin care Arena Naționala devine utilizabilă pentru evenimente.

Astfel, conform comenzii primite de la PMB pentru luna septembrie, UTI Grup a prestat servicii de mentenanță curentă a Arenei Naționale, precum și servicii de operare a arenei (activarea și operarea instalațiilor electrice, de securitate și de comunicații) și de reparare a gazonului în vederea organizării evenimentului PSD în perioada 19-20 septembrie 2014.

Ținând cont de specificul evenimentului la care ne referim, care a necesitat realizarea într-un interval de 5 zile a instalării scenei și echipamentelor specifice de sunet și lumini, PMB a înaintat către UTI o notă de comandă similară a 3 evenimente.

Organizatorul de eveniment (PSD în acest caz) are obligația de a se ocupa de realizarea tuturor operațiunilor necesare pentru buna desfășurare a evenimentului, personalul UTI acordând suportul tehnic necesar pentru instalarea tuturor echipamentelor. Personalul UTI a fost prezent timp de 5 zile pentru a asigura organizatorului suportul tehnic. Cea de-a 6-a zi a fost ziua evenimentului în care personalul UTI de specialitate a realizat, conform contractului cu PMB, toate activitățile standard necesare bunei desfășurări a evenimentului.

Menționăm că evenimentele pe care PMB le-a avut în vedere la semnarea contractului subsecvent sunt sportive (meciuri de fotbal), acestea desfășurându-se într-un interval de timp de 2 zile (o zi de antrenament și o zi meci).