Presă
10.01.2019

UTI Grup în topul celor mai importante companii de construcții din România

UTI Grup s-a clasat pe locul 5 în Topul 500 – Antreprenori & Firme de Construcții 2018 din România realizat de Agenda Construcțiilor, în urcare un loc comparativ cu ediția precedentă. Topul a fost realizat în urma analizei veniturilor obținute din activități de construcții, a proiectelor derulate și a valorii acestora.

Pe segmentul de construcții și instalații, UTI Grup, care furnizează o gamă completă de soluții și servicii specializate, a realizat o cifră de afaceri de 68 milioane euro în anul 2017. Pentru anul 2018, cifra de afaceri a UTI Grup în acest domeniu a fost de 65 milioane euro, reprezentând aproximativ 65% din volumul total de afaceri al grupului.

UTI a derulat proiecte importante în perioada 2017-2018: în domeniul infrastructurilor de transport UTI a finalizat lucrările de extindere a tronsonului de metrou Bazilescu–Străulești de pe magistrala 4 a metroului bucureștean și lucrările de modernizare a infrastructurii tehnice a Depoului principal de tramvaie de la UT Arad. De asemenea, compania a continuat execuția de lucrări complexe pentru magistrala 5 de metrou, Drumul Taberei–Eroilor 2, precum și lucrări de modernizare a ecluzelor Agigea, Cernavodă, Ovidiu, administrate de Compania Canale Navigabile, cel mai complex proiect de modernizare a infrastructurii de transport maritim realizat după 1990.

În domeniul aeroportuar, UTI a finalizat lucrările de modernizare și dezvoltare a Aeroportului Internațional Bacău și modernizarea balizajului luminos al pistei Aeroportului Internațional Sibiu, a derulat proiectul de construcție și modernizare a Aeroportului Oradea și a semnat contractul pentru extinderea și modernizarea terminalului de pasageri al aeroportului Suceava. În aceeași perioadă, UTI a finalizat lucrările la Water Park din Craiova, cel mai mare parc acvatic și una dintre cele mai complexe infrastructuri de divertisment din Oltenia.

Menținerea unui volumul de afaceri ridicat în acest domeniu este cu atât mai merituoasă cu cât activitatea companiei a fost afectată de factori externi precum întârzierile lansării programelor majore de investiții anunțate și neasumarea responsabilității de către autoritățile centrale și locale privind proiecte de dezvoltare și modernizare a infrastructurilor publice (stadioane, spitale, transport etc), procesul îndelungat de autorizare și de obținere a avizelor necesare demarării unor lucrări, blocarea finanțărilor, lipsa forței de muncă.