Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii
Presă
20.12.2018

UTI implementează proiecte smart city în România în valoare de peste 8 milioane de lei

UTI este una dintre companiile românești care dezvoltă proiecte menite să transforme comunitățile locale în orașe inteligente prin implementarea de soluții inovatoare, care contribuie la creșterea calității vieții oamenilor.

Anul acesta, UTI a participat la licitații publice și a câștigat proiecte care răspund nevoii cetățenilor de siguranță în spațiul public, de mobilitate și de fluidizare a traficului în Ploiești, Pitești, Balș și Filiași.

Astfel, compania noastră va realiza lucrări de modernizare a sistemului de semaforizare din 13 intersecții și 5 treceri pietonale în Municipiul Ploiești. Valoarea proiectului este de 5.299.995 lei, iar lucrările au ca termen de finalizare luna octombrie a anului 2019.

În ultimii ani, situațiile de risc la nivelul comunităților urbane s-au intensificat, statisticile arătând că oamenii se simt adesea în pericol când se află în spațiul public. UTI a implementat pentru Poliția Locală din Municipiul Pitești un sistem de monitorizare video urbană format din 130 de camere video de ultimă generație și infrastructura tehnică necesară integrării lor în Centrul de Comandă. Proiectul a fost câștigat prin licitație publică și are o valoare de 414.307 lei. Acesta a fost deja pus în funcțiune în noiembrie 2018.

Tot pentru Pitești UTI va realiza serviciile de proiectare pentru un sistem de management integrat al traficului, un sistem de monitorizare video (inclusiv pentru transportul public de călători), un sistem de management al parcărilor și de informare la intrarea în municipiul Pitești, în valoare totală de 358.539 lei.

De asemenea, în urma participării la licitații, au fost adjudecate în favoarea UTI două proiecte care vizează realizarea de sisteme de semaforizare pentru treceri de pietoni pe DN 65, pe raza localității Balș și pe DN 6, pe raza localității Filiași. Cele două lucrări însumează aproximativ 2,3 milioane de lei și au ca termen de predare finele anului 2019.

UTI este o companie cu capital privat românesc care a fost înființată în anul 1990 și care implementează soluții tehnologice performante în România și în Europa Centrală și de Sud-Est.

Compania noastră dezvoltă soluții pentru transport inteligent, realizând până în prezent proiecte de management al traficului, de prioritizare a transportului public, de taxare automată și de management al parcărilor în 27 de orașe din România, Polonia și Bulgaria.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: dcc@uti.ro, sau la telefon: 021 20.12.319.

Direcția Comunicare Corporatistă
UTI