Presă
06.11.2015

UTI – partener al conferintei CyberThreats si CyberSecurity Day

Institutul Bancar Român și UTI au organizat conferința CyberThreats și CyberSecurity Day, eveniment inclus în seria de conferințe ENISA desfășurate cu ocazia lunii europene a securității informatice. Conferinţa a reunit două evenimente de referinţă în domeniul securităţii cibernetice: CYBERTHREATS (Ediţia a VIII-a) şi CYBERSECURITY DAY (Ediţia a II-a).

Desfășurată în contextul creșterii constante a criminalității informatice, conferința a reunit experți în securitatea informatică din cadrul unor organizații internaționale importante (ENISA – European Network and Information Security Agency, AFCEA – Armed Forces Communications and Electronics Association), autorități naționale și internaționale, asociații de specialitate din România, companii private (IBM, HP, Pierre Audoin Consultants, Gemalto Mobile Solutions, certSIGN și UTI) și reprezentanți ai unor instituții financiare importante (Institutul Bancar Român, Asociația Română a Băncilor, CIO Council, Banca Națională a României).

Subiectele dezbătute în cadrul conferinței s-au concentrat asupra tendințelor, procedurilor, instrumentelor și serviciilor de securitate informatică necesare pentru prevenirea, identificarea și investigarea incidentelor cibernetice, precum și pentru a răspunde prompt incidentelor cibernetice care amenință deopotrivă sectorul public și pe cel privat.

Workshop-urile organizate în partea a doua a evenimentului au adus în discuție soluțiile de prevenire și soluționare a amenințărilor cibernetice aplicate unor domenii specifice precum cel financiar-bancar, energetic și al dispozitivelor mobile.

Conferinţa a reunit 160 de profesionişti din domeniul securităţii IT, care au avut oportunitatea de a dialoga cu specialiştii de marcă din domeniul lor de expertiză.

Specialiștii UTI și certSIGN consideră esențială implicarea zonei private în crearea cadrului adecvat pentru dezbaterea tuturor aspectelor legate de securitatea cibernetică, din perspectiva experienței pe care companiile private o dețin, dar și a agilității ridicate și a capacității de adaptare rapidă la evoluția tehnologiei.