Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii
Presă
18.04.2018

UTI răscumpără pachetul de acțiuni deținut de PineBridge Investments.

UTI a achiziționat pachetul de 27% din acțiunile grupului deținut de fondul de investiții PineBridge Investments. Tranzacția a presupus un schimb de active: active imobiliare contra acțiuni, dar a avut și o componentă de numerar.

În noiembrie 2005, Fondul de investiții AIG Global Emerging Markets Fund II (în prezent PineBridge Investments) a achiziționat 30% din acțiunile UTI Grup (dintre care 3% au fost alocate angajaților cheie ai companiei), valoarea totală a tranzacției fiind de aproximativ 20 de milioane de dolari. După un parteneriat de peste 10 ani și după vânzarea cu succes a companiei Netcity Telecom, UTI și PineBridge Investments au agreat un exit complet al fondului de investiții, prin preluarea de către acesta a imobilului de birouri de clasă A, UTI Business Center, situat în centrul Bucureștiului. Tranzacția include și o componentă cash.

Parteneriatul cu PineBridge a fost unul cu rezultate bune, pe durata căruia UTI a abordat domenii de activitate complementare activitățiilor sale de bază, a intrat pe piețe noi și a dezvoltat tehnologii, reunite sub umbrela SmartCity, care aduc un plus de valoare comunității și contribuie la crearea unei lumi mai sigure și mai eficiente.

„Activitatea operațională a UTI, proiectele în curs și planurile de dezvoltare nu sunt afectate de această modificare a acționariatului. Pentru viitor, avem în vedere identificarea unor parteneri strategici alături de care să continuăm dezvoltarea UTI și să consolidăm în regiune business-ul pe care noi l-am creat în România.”, declară Răzvan Petrescu, Președinte al Consiliului de Administrație al UTI Grup. „În numele Grupului UTI și al acționarilor majoritari, aș dori să mulțumesc PineBridge Investments pentru parteneriatul din ultimii 12 ani și pentru contribuția la dezvoltarea companiei.”, precizează Răzvan Petrescu.

Gestionarea eficientă a aspectelor legale și comerciale ale tranzacției a fost un efort de echipă al departamentelor juridic și financiar ale UTI Grup, coordonate de Răzvan Petrescu, Președinte al Consiliului de Administrație al UTI Grup, și de Adrian Stănescu, Administrator executiv și Director economic al UTI Grup.
Echipa UTI a beneficiat de consultanță financiară din partea KPMG Romania, în timp ce pentru aspecte legale, a fost asistată de Leaua și Asociații.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: dcc@uti.eu.com, sau la telefon 021.20.12.319, 0723.182.551.