Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii
Portofoliu – Antrepriză generală

Aeroportul Internațional Iași

Țară Oraș Pasageri
România Iași 400.000/an

În perioada 2013-2014, UTI a fost implicată în proiectul de dezvoltare și modernizare a Aeroportului Internațional Iași, al patrulea oraș ca mărime din țară și un nod de legătură strategic cu zona est-europeană. Proiectul a avut ca scop extinderea infrastructurii aeroportuare, prin construcția unui nou terminal de pasageri și extinderea pistei de aterizare-decolare a aeronavelor.

Termenele scurte de execuție a lucrărilor (23 de luni pentru finalizarea pistei și 6 luni pentru finalizarea noului terminal) au determinat echipa de proiect să se mobilizeze rapid și eficient pentru a găsi soluții la cerințele exigente de realizare ale beneficiarului.

Soluțiile oferite

  • Lucrări de construcții ale pistei de aterizare-decolare, de 2.400 m lungime și 60 m lățime și instalația de balizaj luminos categoria a II a ICAO, lucrările de extindere a platformei de îmbarcare-debarcare, precum și a instalațiilor electrice aferente pistei.
  • Realizarea unui terminal modern, cu o suprafață de 3600 mp, 6 ghișee de check-in și o capacitate de procesare de 360 de pasageri pe oră, proiectatrea, achiziția și instalarea sistemelor și echipamentelor tehnice, care asigură funcționarea și securitatea clădirii . Dotările respectă reglementările internaționale și europene de confort și securitate în domeniul aeroportuar.

Beneficii

Modernizările realizate pentru aeroportul ieșean vor permite creșterea traficului de pasageri, prin mărirea legăturilor aeriene cu alte aeroporturi internaționale și transformarea orașului într-un nod important de conectivitate regională.