Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii
Portofoliu – Securitate națională

Portul Constanța

Țară Oraș Capacitate de operare
România Constanța 100 milioane de tone de marfă/an

Filtre de control al accesului pentru vehicule și persoane, sistem interactiv de supraveghere video pentru întreg perimetrul portuar, gard perimetral cu fibră optică și senzitivă, sistem de securitate IT&C, servicii de pază și intervenție, toate reunite într-un Centru de Comandă și Control, alături de mentenanța subsistemelor reprezintă soluția complexă implementată de UTI pentru securizarea Portului Constanța.

Acesta este unul dintre cele mai importante proiecte din evoluția UTI întrucât întinderea și specificul zonei portuare a necesitat implicarea unei echipe specializate și dezvoltarea unui concept tehnic adecvat importanței și riscurilor cu care se confruntă acest obiectiv de infrastructură critică extrem de important.

Acesta este cel mai mare port din România şi unul dintre primele 10 ca mărime din Europa, având o suprafaţă de 3.182 hectare (uscat şi acvatoriu), 14 porţi care asigură traficul pietonal şi auto şi 5 porţi destinate traficului feroviar.

Modulele sistemului integrat de securitate

În mai puțin de doi ani de când au început lucrările, în decembrie 2007, echipa UTI a reușit să implementeze sisteme complexe: sistem de detecție cu fibră optică pentru gardul decorativ, sistem cu fibră senzitivă, acces al controlului pentru vehicule și persoane, camere video mobile și fixe pentru supraveghere video perimetrală, recunoaștere automată a numerelor de înmatriculare, sistem de comunicații, detecție la efracție pentru fiecare punct de acces bazată pe bariere cu infraroșu și detectori exteriori de mișcare, alimentare electrică, centre de comandă și control. În 2008 a fost pus în funcțiune Centrul Operațional de Comandă și Control, integrând toate modulele. 

În doar 60 de zile, compania noastră a instalat sistemul de supraveghere video pentru zonele de acostare din nordul Portului, care a avut ca rezultat îmbunătățirea nivelului de securitate în zona comercială.

Una dintre cele mai revoluționare soluții implementate de specialiștii UTI pentru securizarea perimetrului Portului Constanța este sistemul cu fibră senzitivă.

Toate sistemele și echipamentele respectă standardele europene în vigoare pentru un obiectiv cu risc major, care este și frontieră de stat. Soluțiile noastre previn încălcarea legii în perimetrul portuar, oferă rapoarte și dovezi autorităților în cazul unor incidente și permit CN APM Constanța să gestioneze mai eficient activitatea operatorilor portuari.

Servicii de mentenanță

Din 2009, UTI furnizează service și mentenanță a echipamentelor instalate în cadrul Sistemului de Securitate Perimetrală a Portului Constanța.