Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii
Presă
22.11.2008

Business. How we SEE IT

certSIGN, companie a grupului UTI şi principalul furnizor de servicii de certificare din România, alături de nCipher, liderul mondial în furnizarea de echipamente hardware de securitate, au organizat un eveniment dedicat securităţii informatice.

Intitulat sugestiv “Business. How we SEE IT.”, evenimentul a avut loc în data de 21 noiembrie 2008, la hotelul Intercontinental şi a reunit organizaţii atât din mediul public, cât şi din cel privat, printre care amintim: Romtelecom, Vodafone, BCR, Raiffesen, RTC, GE Money, Omniasig Pensii, Provision, Ministerul Justiţiei, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, MAp, ORNISS, Distrigaz Sud, Transfond, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Teletrans, Serviciul de Protecţie şi Pază. Participanţii au avut astfel ocazia să obţină informaţii despre ceea ce înseamnă “Secure Electronic Environment” (SEE).

În cadrul acestui eveniment, au fost prezentate produse şi soluţii de securitate informatică de ultimă generaţie. nCipher a prezentat importanţa gestionării cheilor criptografice într-o organizaţie şi produsele proprii dezvoltate în acest sens.

certSIGN a prezentat modul de implementare a unei Infrastructuri de Chei Publice pentru protejarea informaţiilor clasificate Secrete de Stat şi a lansat serviciile de facturare electronică şi poştă electronică non-repudiabilă. Toate aceste produse şi servicii au fost realizate de către certSIGN în întregime în România, prin resurse proprii, demonstrând astfel nivelul ridicat al industriei româneşti de securitate informatică.

De asemenea, certSIGN a realizat şi o demonstraţie practică cu scopul de a arăta beneficiile deosebite ale noului serviciu de facturare electronică. Aceasta a constat în emiterea în timp real a unui număr de 50.000 de facturi semnate electronic şi marcate temporal, performanţele noului sistem fiind de aproximativ 350 de facturi emise pe secundă. Acest lucru demonstrează capabilităţile serviciului de facturare electronică dezvoltat de echipa certSIGN, fiind astfel posibilă emiterea a nu mai puţin de 3 milioane de facturi electronice într-un interval de aproximativ 3 ore.

Pentru a veni în întâmpinarea interesului şi receptivităţii faţă de soluţiile prezentate, certSIGN va mai organiza evenimente de acest gen, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare a importanţei aplicării conceptelor de securitate informatică în rândul organizaţiilor.