Presă
18.12.2008

certSIGN primeşte cea mai importantă şi prestigioasă recunoaştere la nivel mondial, acordată unui Furnizor de servicii de certificare

certSIGN, companie membră a Grupului UTI, îşi consolidează poziţia de deschizător de drumuri pe piaţa serviciilor de securitate informatică, reuşind, în premieră absolută pentru companiile din România, să parcurgă cu succes auditul WebTrust for CA. Auditul a fost realizat de Ernst&Young şi a început în primăvara anului 2008.

Auditul WebTrust este destinat Furnizorilor de servicii de certificare pentru stabilirea gradului de încredere a serviciilor acestora şi a modului în care operează. Auditul este realizat după un set de criterii foarte stricte puse la punct de American Institute of Certified Public Accountants (AICPA) şi de către Canadian Institute of Chartered Accountants (CICA).

Obţinerea certificării WebTrust este o dovadă incontestabilă a condiţiilor deosebite pe care le îndeplineşte certSIGN, în oferirea de servicii de securitate pentru clienţii săi.

certSIGN este singurul Furnizor de servicii de certificare din România care a derulat acest proces de audit, testul suprem pentru un Furnizor de servicii de certificare, pentru a obţine recunoaşterea la nivel internaţional. Doar un număr redus de furnizori din întreaga lume au trecut cu succes de acest audit.

Încă de la înfiinţare, certSIGN a definit nivelul de calitate şi profesionalism pentru serviciile oferite de un Furnizor de servicii de certificare, devenind primul furnizor care a obţinut acreditarea ISO 27001:2005 pentru sistemul de Management al securităţii informaţiei şi trecând cu succes de auditul WebTrust for CA.

Parcurgerea acestui audit este un pas natural în evoluţia certSIGN care, încă de la început, şi-a desfăşurat activitatea conform cerinţelor stricte ale standardului WebTrust. În urma auditului, certificatul Root CA al certSIGN va fi inclus în lista de încredere a browserelor Internet.

Întreaga infrastructură a certSIGN se află în România, a fost creată şi este întreţinută prin resurse şi aplicaţii proprii, iar filosofia certSIGN de a oferi cele mai bune servicii de securitate informatică clienţilor săi este, încă o dată, demonstrată de încheierea cu succes a auditului WebTrust.