Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii
Presă
15.05.2009

Consorțiul Astaldi – UTI International a finalizat lucrările la Terminalul Plecări al Aeroportului Internațional Cluj-Napoca

În data de 15 mai 2009, a fost inaugurat noul Terminal de Plecări Pasageri al Aeroportului Internațional Cluj-Napoca, capacitatea de procesare fiind de 1.500.000 de pasageri pe an.

Noul terminal reprezintă o etapă dintr-un proiect mai vast, care are în vedere modernizarea și extinderea aeroportului din Cluj-Napoca.

Lucrările au durat 1 an și jumătate, fiind executate de consorțiul Astaldi – UTI International.

Echipa UTI a executat lucrările de instalații electrice, mecanice și curenți slabi. De asemenea, UTI a furnizat și instalat echipamentele pentru sistemul de control al bagajelor și pasagerilor.

Investiția se ridică la aproximativ 25,8 milioane Euro și a fost finanțată în proporție de 80% de către companiile Astaldi și UTI International, în baza unui contract de execuție de tipul credit furnizor.

“Această lucrare reprezintă o nouă confirmare a competențelor UTI în domeniul lucrărilor aeroportuare, după ce anul trecut consorțiul Astaldi – UTI International a finalizat lucrările pentru Terminalul Sosiri Pasageri al Aeroportului Cluj-Napoca”, a declarat domnul Gabriel Davidescu, Director al Unității de business Lucrări Aeroportuare a UTI.

UTI International, companie membră a grupului UTI, este specializată în proiectarea și executarea lucrărilor de instalații electrice și mecanice, cu o vastă experiență în domeniul aeroportuar, inclusiv pentru proiectarea și instalarea sistemelor de balizaj luminos pentru piste de decolare-aterizare.