Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii
Presă
26.11.2015

Lucrări de punere în funcțiune a noilor sisteme de semaforizare în municipiul Iași și modificări ale intersecțiilor în care se vor executa lucrări

În perioada 25-27 noiembrie 2015, au loc lucrări de punere în funcțiune a noilor sisteme de semaforizare pentru următoarele intersecții din municipiul Iași:

  • N015 – Str. Palat – Str. Sf. Andrei
  • N016 – Str. Palat – B-dul Ștefan cel Mare și Sfânt- Str. Anastasie Panu
  • N018 – Str. Anastasie Panu – Str. Sf. Lazăr
  • N062 – Str. Costache Negri -DS1068 (acces dinspre str. Anastasie Panu)
  • N063 – Str. Anastasie Panu – DS1068 (acces dinspre str. Costache Negri)

Pentru a evita accidentele și pentru a nu periclita siguranța participanților la trafic, conducători auto și pietoni, în aceste intersecții vor surveni modificări după cum urmează:

Intersecția N015 – Str. Palat – Str. Sf. Andrei

La trecerea de pietoni din fața hotelului International, semaforul de pietoni va afișa culoarea verde doar dacă se atinge, în zona cercului central, butonul galben al dispozitivului de solicitare a culorii verde. După atingere, dispozitivul va afișa mesajul intermitent: “Vă rugăm așteptați/Please wait” care confirmă înregistrarea solicitării și care va dispărea automat în momentul în care semaforul pentru pietoni va afișa culoarea verde.

ATENȚIE: În cazul în care nu se apasă acest buton, semaforul de pietoni NU VA AFIȘA CULOAREA VERDE!

Timpul maxim de așteptare pentru culoarea verde este de 74 de secunde.

Se elimină semaforul verde intermitent înainte pentru mașinile care circulă dinspre Podul Roș către Palatul Culturii. În locul acestuia se va instala un semafor cu 3 culori, care va indica verde pentru direcția menționată doar în perioada în care semaforul care permite accesul în intersecție a mașinilor de pe strada Sf. Lazăr indică culoarea roșie.

Scopul acestei modificări este de a reduce numărul de accidente.

Intersecția N016 – Str. Palat – B-dul Ștefan cel Mare și Sfânt- Str. Anastasie Panu

Nu vor fi modificări.

Intersecția N018 – Str. Anastasie Panu – Str. Sf. Lazăr

Se elimină semaforul verde intermitent înainte pentru mașinile care intră în intersecție dinspre strada Elena Doamna. În locul acestuia, va fi instalat un semafor cu 3 culori. Acesta va indica verde doar pe perioada în care semaforul care permite accesul în intersecție al mașinilor care vin de pe strada Sf. Lazăr va indica culoarea roșie.

Scopul acestei modificări este de a reduce numărul de accidente.

Intersecția N063 – Str. Anastasie Panu (în apropiere de intersecția cu Bdul Ștefan cel Mare și Sfânt) – DS1068 (acces dinspre str. Costache Negri)

Se va introduce un semafor de vehicule dedicat pentru mașinile care vin dinspre Hala Centrală și doresc să vireze stânga pentru a intra în parcarea hotelului Moldova. Acest semafor va asigura o perioadă de verde de 6 secunde, urmată de o perioadă de galben de 3 secunde.

Scopul acestei modificări este de a reduce numărul de accidente.

Se elimină semaforul verde intermitent înainte pentru mașinile care intră în intersecție dinspre Podu Roș. În locul acestuia se va instala un semafor cu 3 culori. Acesta va indica verde doar pe perioada în care semaforul care permite accesul în intersecție pentru mașinile care vin de pe strada Achim Stoia indică culoarea roșie și, de asemenea, pe perioada în care semaforul care permite virajul la stânga al mașinilor care vin dinspre Hala Centrală indică culoarea roșie.

Scopul acestei modificări este de a reduce numărul de accidente.

Se desființează trecerea de pietoni semaforizată aferentă aleii de acces în parcarea Hotelului Moldova.

Intersecția N062 – Str. Costache Negri – DS1068 (acces de pe str. Anastasie Panu)

La trecerea de pietoni din dreptul Liceului Teoretic Vasile Alecsandri, se vor pune în funcțiune dispozitivele de solicitare a culorii verde de către pietoni. Semaforul de pietoni va afișa culoarea verde doar dacă se atinge, în zona cercului central, butonul galben al dispozitivului de solicitare a culorii verde. După atingere, dispozitivul va afișa mesajul intermitent: “Vă rugăm așteptați/Please wait”, care confirmă înregistrarea solicitării și care va dispărea automat în momentul în care semaforul pentru pietoni va afișa culoarea verde.

ATENȚIE: În cazul în care nu se apasă acest buton, semaforul de pietoni NU VA AFIȘA CULOAREA VERDE!

Timpul maxim de așteptare pentru culoarea verde este 93 de secunde.

Această modificare a fost introdusă pentru a fluidiza traficul și pentru a reduce poluarea în această zonă.