Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii
Presă
19.05.2009

UTI dezvoltă soluții pentru optimizarea serviciilor de urgență

În perioada 12-13 mai a avut loc la Kuopio, Finlanda, prima demonstrație a echipamentului realizat integral de UTI în cadrul proiectului de cercetare COPE – Common Operational Picture Exploitation. Proiectul urmărește optimizarea activității serviciilor de intervenție, prin realizarea unui sistem de prevenire, conducere și reacție în situații de urgență și criză.

Platforma de integrare a senzorilor, realizată de specialiștii UTI, asigură recepția și transmisia informațiilor de la/către echipele de intervenție și formează un centru de comandă și control mobil. Echipamentul are drept scop achiziția, prelucrarea, validarea, formatarea și unificarea datelor în sistem, precum și izolarea constelației de senzori de restul sistemului. Tehnologia dezvoltată prin acest proiect a fost testată cu succes în cadrul unei simulări de accident rutier cu victime umane, scurgere de substanțe toxice, incendieri de mașini și cu efecte directe asupra zonei de desfășurare (pericol de contaminare a unei grădinițe de copii aflată în apropiere).

Proiectul COPE este elaborat de un consorțiu format din: UTI Systems și IGSU România, VTT Technical Research Centre (Finlanda), BAE Systems (Operations) Limited (Marea Britanie), BAE Systems Bofors AB (Suedia), Trinity College Dublin (Irlanda), Skysoft S.A. (Portugalia), Centre for European Security Strategies (Germania) și Emergency Services College (Finlanda).

Reprezentanții UTI la această demonstrație au fost: Viorel Petcu – Director Cercetare și Tehnologii, Mihai Palfi – Șef Compartiment Testare–Evaluare și Ștefan Tripac – Inginer Dezvoltare.