01.11.2018

UTI Grup devine partener al Smiths Detection în România și estimează achiziții de echipamente de peste 5 milioane de euro în anul 2019

UTI reia parteneriatului cu Smiths Detection, lider în tehnologia de scanare și detecție a amenințărilor, cu care a încheiat un acord pentru comercializarea, instalarea și furnizarea de servicii de întreținere a produselor și soluțiilor Smiths Detection în România. Astfel, UTI a devenit, începând cu luna octombrie a acestui an, partener pentru România al Smiths Detection, un statut care a fost acordat companiei după un proces de evaluare atât a competențelor tehnice, a resurselor umane specializate, cât și a nivelului de integritate și conformitate a companiei.

Parteneriatul acoperă întreaga gamă produse și soluții de detecție și identificare a amenințărilor chimice, biologice, radiologice, nucleare și explozive și este în concordanță cu strategia UTI de a se concentra asupra furnizării de soluții complexe pentru obiective expuse unor riscuri de securitate (infrastructuri critice, penitenciare, puncte de trecere a frontierei, ambasade, arene de divertisment și sportive, obiective turistice etc).
„Acest parteneriat ne onorează și certifică capacitatea tehnică a UTI Grup de a proiecta, instala și integra produse complexe în cadrul unor proiecte de anvergură în domenii pentru care cerințele de securitate sunt foarte ridicate.”, declară Cristian Costea, Vicepreședinte UTI.

De asemenea, UTI va integra echipamentele Smiths Detection în proiectele aeroportuare pe care le dezvoltă în prezent, un domeniu în care compania deține experiență și competențe solide, furnizând soluții complexe celor mai importante aeroporturi din România.

„Având în vedere diversificarea și multiplicarea amenințărilor, o abordare cu adevărat eficientă de prevenire a actelor criminale și teroriste în aeroporturi trebuie să includă soluții tehnologice de vârf. Prin parteneriatul cu Smiths Detection, UTI va furniza echipamente de detecție cu raze X care vor asigura un nivel crescut de securitate și de eficiență, dar și alinierea la normele europene şi internaționale de securitate aeroportuară.”, continuă Cristian Costea.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la telefon: 021.20.12.319, e-mail: dcc@uti.eu.com