Presă
07.12.2011

UTI începe lucrările la modernizarea și extinderea stației de epurare din Cluj-Napoca

Asocierea formată din companiile UTI Construction and Facility Management, Angelo Intini și Giovanni Putignano, în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă Olt a anunțat azi începerea lucrărilor de modernizare și extindere a stației de epurare care deservește orașul Cluj-Napoca. Investiția se va desfășura pe o perioada de 21 luni și se ridică la valoarea de 147,9 milioane lei (cca 35 milioane Euro). În cadrul acestei lucrări, UTI va asigura managementul proiectelor, precum și partea de lucrări și instalații specifice.

Pentru mai multe detalii citiți și Ziarul Financiar.

UTI va moderniza stația de epurare din Cluj pentru 35 mil. euro

Consiliul Judeţean Cluj a anunţat demararea lucrărilor de modernizare şi extindere a staţiei de epurare din Cluj-Napoca, investiţie în valoare de peste 147,9 mil. lei (circa 35 mil. euro), fără TVA, finanţată din fonduri europene. Lucrările vor fi realizate de o asociere formată din companiile UTI Construction and Facility Management (controlată de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu), Intini Angelo, Giovanni Putignano&Figli, termenul de finalizare fiind prevăzut pentru 21 de luni.

Proiectul ”Reabilitarea şi extinderea staţiei de epurare Cluj-Napoca” este finanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, în cadrul Programului Operaţional Sectorial (POS) Mediu.

Proiectul face parte din programul major de investiţii – Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj”, cofinanţat de Uniunea Europeană, în valoare totală de 196,9 mil.
euro, derulat prin Compania de Apă Someş în perioada 2009-2013. Contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene ajunge la 74%, iar cea a guvernului României la 11,3%.

Compania UTI Instal Construct, care va realiza lucrările de modernizare şi extindere a staţiei de epurare din Cluj-Napoca în asociere cu Intini Angelo şi Giovanni Putignano&Figli, face parte din grupul UTI, controlat de Tiberiu Urdăreanu. Grupul a avut la finalul anului 2010 o cifră de afaceri de 159 mil. euro, în creştere cu 26% faţă de anul precedent.

Staţia de epurare deserveşte în principal municipiul Cluj-Napoca dar şi localităţile rurale din amonte, care deţin reţele publice de canalizare, beneficind până în prezent de două etape majore de modernizare tehnologică din fonduri europene, dar şi din fonduri proprii ale Companiei de Apă Someş. Consiliul Judeţean Cluj a decis delegarea directă a gestiunii serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare Companiei de Apă Someş.

Sursa: Ziarul Financiar, 7 decembrie 2011
Autor: Laurentiu Cotu