Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii
Presă
21.10.2015
UTI lansează un proiect pilot de ticketing și management al transportului public în Burgas

UTI lansează un proiect pilot de ticketing și management al transportului public în Burgas

În februarie 2015, UTI a semnat un contract pentru implementarea Sistemului integrat de management al transportului public din Burgas, Bulgaria.

La 8 luni de la debutul implementării, în luna octombrie 2015, a fost lansat un proiect pilot pentru a demonstra funcționalitățile și avantajele sistemului. Astfel, au fost prezentate funcționalitățile de supraveghere video a 3 intersecții care au fost echipate cu camere video fixe si mobile. Fluxurile video primite de la aceste camere sunt transmise printr-o rețea de comunicații prin fibră optică către un centru de control unde sunt afișate pe un videowall și pe stațiile de lucru ale operaratorilor. Într-o etapă ulterioară, aceste informații vor fi procesate prin utilizarea unor algoritmi de analiză video.

De asemenea, au fost prezentate funcționalitățile reprezentative ale sistemului de informare dinamică a călătorilor – panourile de informare din vehicule și din stațiile de autobuz, sistemul de taxare automată, care include validatorul marca UTI, și sistemul de supraveghere video din vehicule.

Proiectul, ale cărui obiective principale sunt de a optimiza și eficientiza condițiile de transport în comun, de a crește confortul și siguranța călătorilor și de a integra serviciile municipalității la nivelul centrului de control al traficului, va fi finalizat în aprilie 2016.

Proiectul din Burgas este al doilea de tip ITS (Intelligent Transportation Solutions) dezvoltat de UTI în Bulgaria, după contractul de mentenanţă și modernizare a sistemului de semaforizare din Sofia. Tot în Bulgaria, UTI dezvoltă proiecte în zona siguranței publice – supraveghere video urbană și sisteme acustice în Varna, un sistem de analiză video în stații de metrou în Sofia, sisteme de siguranță publică, parking si management integrat al clădirii pentru un centru comercial din Veliko Tarnovo.