Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii
15.05.2018

UTI prezintă la BSDA sistemul KIntel, singurul concept integrat de tip JISR dezvoltat de un producător român. 15 țări NATO, printre care și România, vor beneficia de soluții ISR.

UTI, singurul producător român al unui sistem de tip JISR integrat, face demonstrații ale acestei soluții în cadrul expoziției expoziției Black Sea Defence & Aerospace (BSDA) – 16-18 mai, Romaero, București – în standul 1001, Hall B.

Piața soluțiilor de tip JISR se situează în Europa în jurul valorii de 1 miliard de euro.

JISR – Joint Intelligence, Surveillance & Reconnaissance reprezintă un sistem de comandă și control specific domeniului Intelligence. Specialiștii INTEL au rolul de a produce, prelucra și disemina informațiile despre inamic și câmpul de luptă către eșaloanele de comandă.

Acțiunile militare și de menținere a păcii în secolul 21 se bazează pe utilizarea unor concepte și tehnologii de o precizie foarte mare pentru toate categoriile de forțe armate. Aceste concepte inovatoare integrează informații preluate din toate sursele accesibile: naval, aerian, terestru, din spațiu și chiar din spațiul cibernetic.

Soluția UTI KIntel se adresează tuturor categoriilor de forțe armate, compania noastră fiind singurul producător român care a abordat exhaustiv domeniul Intelligence, Surveillance & Reconnaissance (ISR) și care vine în întâmpinarea nevoilor actuale ale forțelor armate române. Aceste nevoi țin de existența unei viziuni unitare și integratoare la nivelul Ministerului Apărării Naționale. Practic, în România există implementări punctuale ale unor elemente de tip ISR, însă în contextul geopolitic actual se impune o abordare completă a domeniului prin implemetarea unui sistem integrator.

Expertiza UTI în domeniul JISR a fost consolidată și validată prin participarea la dezvoltarea unor componente software centrale în cadrul proiectului NATO AGS – “NATO Alliance Ground Surveillance Acquisition of AGS Core System”. Această capabilitate este în curs de livrare către 15 țări membre ale Alianței: Germania, Danemarca, Italia, SUA, Cehia, Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia.

***

UTI este o companie românească în domeniul apărării, furnizor de sisteme de apărare acreditat NATO cu certificare NCAGE cod 0025L, care contribuie la dotarea unor misiuni concrete ale Armatei Române. Expertiza UTI a fost consolidată prin participarea la proiecte complexe derulate la nivel național și internațional și prin realizarea de investiții solide în domenii cheie de cercetare.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la telefon: 021.20.12.319 sau la e-mail: dcc@uti.eu.com.

Direcția Comunicare Corporatistă