10.05.2018

UTI, producător național de sisteme și soluții pentru apărare și securitate, participă, în perioada 16-18 mai, la expoziția Black Sea Defence & Aerospace (BSDA) – Romaero, București – în standul 1001, Hall B

Compania țintește proiecte internaționale în regiune și, cu această ocazie, prezintă noile sale produse din gama celor livrate pentru NATO, precum și parteneriatul cu firma canadiană ULTRA ELECTRONICS TCS pentru soluții de “război electronic”. Expunem, de asemenea, soluții consacrate din portofoliul UTI, precum și sisteme dezvoltate în cadrul unor proiecte de cercetare-dezvoltare pentru securitate națională, în valoare de 24 milioane de euro.

Din categoria sistemelor realizate și livrate deja către NATO pot fi testate în standul UTI noile produse:

Sistemul KIntel™ de tip “Joint Intelligence, Surveillance and Reconnaissance System”

Pentru activitatea de cercetare/intelligence a forțelor armate, UTI a dezvoltat o suită de instrumente software care integrează sisteme de senzori specifici (STANAG Data) și preiau informații din diverse surse: din spațiu, de la nivel aerian, terestru și naval. Cu ajutorul acestora, specialiștii pot pune la dispoziția comandanților informații și produse relevante privitoare la inamic și la mediul de luptă.

Gama de produse KProtector™ de tip “Mobile, Shielded, Adaptable Transit Case System”

În cadrul misiunilor din teatrele de operațiuni ale forțelor armate, echipamentele IT critice au nevoie de protecție fizică și de funcționare corespunzătoare în medii foarte diferite. În sprijinul desfășurării cu succes a unui centru mobil de comandă și control în câmpul tactic, UTI a dezvoltat K-Protector, un sistem usor transportabil, ecranat și customizabil pentru protectia echipamentelor IT&C, ce include și o unitate de climatizare. K-Protector este o continuare a gamei sistemelor de containere ecranate din aluminiu K-Shelter™, produse de UTI pentru Forțele Aeriene Române.

Sisteme din categoria K-Intel și K-Protector au fost livrate de UTI și în cadrul proiectului internațional “NATO Alliance Ground Surveillance Acquisition of AGS Core System”.

În standul interior pot fi testate și soluții de afișare profesionale, all in one, cu display touch-screen de mari dimensiuni și un mini PC ecranat TEMPEST realizat în tehnologia NoWave™, proprietară UTI, care asigură atât reducerea nivelului radiațiilor electromagnetice, în scopul protecției informațiilor procesate de echipamentele IT&C împotriva interceptărilor neautorizate, cât și diminuarea efectelor factorilor externi perturbatori.

Soluții de criptare

În standul de la BSDA, compania certSIGN prezintă gama sa de produse din domeniul criptografiei.

Sistemul integrat SECURE MOBILE WORK ENVIRONMENT, compus dintr-o suită de produse software proprii de criptare, semnătură electronică la distanță, management securizat al documentelor, comunicații mobile securizate, soluții de virtualizare și soluții de securitate cibernetică pentru protecția întregii infrastructuri IT&C, asigură securitatea deplină a datelor forțelor armate aflate în misiuni.

Produsele sunt incluse în Catalogul naţional cu pachete, produse şi profile de protecţie INFOSEC, publicat de ORNISS și NATO NIAPC (NATO Information Assurance Product Catalogue), putând fi utilizate pentru procesarea informațiilor clasificate.

Parteneriat UTI – ULTRA ELECTRONICS TCS

În cadrul parteneriatului cu firma ULTRA ELECTRONICS TCS (Canada) avem placerea să găzduim, sub patronajul Ambasadei Canadei, o prezentare de capabilități în domeniul „războiului electronic”. Prezentăm și pot fi testate echipamente de detecție și analiză a semnalelor radar, specifice pentru operațiunile de război electronic.

UTI realizează parteneriate și cu alte companii de renume, care urmăresc identificarea de sinergii, dezvoltarea de capabilități și livrarea de soluții de ultimă generație în România sau pe piețe de interes comun. Astfel, firmele americane CTL SYSTEMWARE și Martin UAV sunt, de asemenea, prezente în standul UTI pentru a expune soluții de protecție și contramăsuri electronice, respectiv drone utilizate în misiuni de apărare.

În standul nostru sunt prezenți și specialiști ai HSS DEVELOPMENT (USA), care demonstrează cum funcționează soluțiile proprii de protejare a transmisiilor împotriva detectării, interceptării și bruiajului.

Folosind un dispozitiv de tip touch screen, vizitatorii standului nostru pot simula acțiuni pe un câmp de luptă, cu ajutorul unei soluții prezentate în parteneriat cu compania BOHEMIA INTERACTIVE SIMULATIONS (Cehia).

Pentru misiuni de supraveghere, recunoaștere și protecția fizică a unor obiective militare, firma israeliană OPGAL, specializată în soluții de senzori electrooptici, va demonstra împreună cu specialiștii UTI capabilitățile camerelor de supraveghere cu termoviziune pe care le produce.

Sisteme de apărare aeriană

Portofoliul UTI pentru Apărare include și sisteme de apărare aeriană. UTI proiectează și execută subsisteme/subansamble pentru sisteme radar și rachete care contribuie la creșterea capabilității Sistemului Național de Apărare Aeriană la înălţimi joase şi medii şi au rolul de a sprijini operațiunile de menținere a păcii în lume, asigurând supravegherea aeriană la nivel tactic.

În standul interior 1001 din Hall B și în cel exterior, amenajat pe platforma de la Romaero, prezentăm contribuția companiei noastre în implementarea proiectelor:

  • Radar TPS79 (Gap Filler) – dezvoltat de Lockheed Martin în parteneriat cu UTI
  • Radar 3D Radar MR3DR – dezvoltat de Belgian Advanced Technology Systems (BATS) în parteneriat cu compania afiliată UTI, Defense Engineering
  • Sistem de comandă-control-comunicații pentru sistemul de rachete HAWK PIP III R
  • Interfață de comandă-control-comunicații pentru sistemul de rachete SA2

 

 

În standul exterior expunem și pilonul secțional proiectat și dezvoltat de UTI în colaborare cu AMERIDAC 9T pentru aplicații în domeniul apărării. Pilonul, împreună cu mecanismele de orientare model AD-AZEL-10/11/12, reprezintă o soluție modulară, mobilă și foarte versatilă, ideală pentru sistemele de comunicații.

Proiecte de cercetare în domeniul securității naționale de 24 milioane de euro

UTI participă în mod activ la derularea mai multor proiecte de cercetare la nivel național și internațional, finanțând sau co-finanțând dezvoltarea de noi produse, sisteme și tehnologii.

SafeShore (Development of a system for detection of Remotely Piloted Aircraft Systems)

Parteneri: Academia Militară Regală din Belgia, Universitatea Queen Mary din Marea Britanie, Universitatea Salento din Italia, companiile Dr. Frucht Systems Ltd. din Israel, UTI Grup din România, TG Drives din Cehia, Optix din Bulgaria, Institutul de Optoelectronică din România, Serviciul de Pază și Protecție din România, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române, Ministerul Securității Publice din Israel, Poliția de Coastă din Belgia.

EWISA (Early Warning for Increased Situational Awareness)

În cadrul acestui proiect UTI Grup, în parteneriat cu Intracom Telecom Grecia și Prooptica, dezvoltă și testează tehnologii de protecție a frontierelor pentru consorțiul format din: KEMEA- Centrul pentru Studii de Securitate din Grecia, Poliția de Frontieră din Finlanda, Poliția de Frontieră din Spania, Poliția de Frontieră din România.

SPERO (Integrated Platform and Applications for Management of Disasters and Major Crisis)

Parteneri: Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică (ICI), Universitatea Politehnică București, Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare, UTI Grup, Terrasigna, Institutul de Științe Spațiale Măgurele, Institutul Astronomic al Academiei Române, Academia de Tehnică Militară

SPIA (Systems and Intelligent Platform for Video and Audio Analytics)

Parteneri: Universitatea Politehnică București, UTI Grup, Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare, Serviciul de Pază și Protecție

UAV (Unmanned Aerial Vehicle Platforms with dedicated capabilities and support infrastructure for national security missions)

Parteneri: INCAS, Universitatea Politehnică București, Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare, UTI Grup, ICPECA, Avioane Craiova

Mai multe detalii despre produsele expuse:

***

UTI este o companie românească în domeniul apărării, furnizor de sisteme de apărare acreditat NATO cu certificare NCAGE cod 0025L, care contribuie la dotarea unor misiuni concrete ale Armatei Române. Expertiza UTI a fost consolidată prin participarea la proiecte complexe derulate la nivel național și internațional și prin realizarea de investiții solide în domenii cheie de cercetare.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la telefon: 021.20.12.319 sau la e-mail: dcc@uti.eu.com.

Direcția Comunicare Corporatistă