Presă
19.08.2015
UTI se implică în noi proiecte în domeniul construcțiilor

UTI se implică în noi proiecte în domeniul construcțiilor

UTI Grup continuă strategia de creștere a portofoliului de afaceri în domeniul construcțiilor și instalațiilor prin semnarea a trei proiecte noi la începutul celui de-al doilea semestru al lui 2013, constând în lucrări de reabilitare și modernizare de clădiri de patrimoniu, infrastructură urbană și realizarea rețelei electrice și de curenți slabi pentru una dintre cele mai moderne clădiri de birouri care se va construi în București.

Contractul pentru restaurarea și consolidarea Muzeului Ceasului ”Nicolae Simache” din Ploiești, în valoare de aproximativ 3,5 milioane de lei, a fost semnat în luna iulie 2013 și va fi realizat în asociere cu firma Proconstruct. Lucrările vor începe în luna septembrie și vor fi finalizate în termen de 24 de luni. Clădirea care adăpostește Muzeul Ceasului din Ploiești, unicul de acest fel din Romania, datează din secolul al XIX-lea și se afla pe lista clădirilor cu valoare de patrimoniu cultural. În cadrul proiectului, UTI Grup va realiza instalațiile electrice, sanitare, termice, de telecomunicații și de detecție și prevenire a incendiului. În timpul lucrărilor de modernizare se va acorda o atenție deosebită modului de execuție a traseelelor de cabluri și tevi pentru a proteja elementele de arhitectură originale.

Al doilea proiect, semnat în aceeași perioadă, va fi realizat în asociere cu firma de construcții Erbașu și constă în reabilitarea și modernizarea infrastructurii de utilități și spații publice urbane din Municipiul Târgoviște. Lucrările vor fi realizate în decurs de 18 luni și urmăresc reabilitarea rețelelor de apă și canalizare, drumuri publice, iluminat public, spații verzi, precum și realizarea unei infrastructuri de fibră optică subterană. Proiectul beneficiază de finanțare europeană prin Programul Operațional Regional, Axa 1-Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor în valoare de aproximativ 42 milioane de lei. Proiectul urmărește să înfrumusețeze aspectul estetic și să reînvie gloria de altă dată a orașului, fostă reședință domnească și capitală a Țării Românești în perioada 1396 și 1714 și să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor săi.

În București, UTI Grup participa în calitate de subcontractor la realizarea instalațiilor electrice și de curenți slabi pentru unul dintre cele mai moderne proiecte imobiliare cu destinație de afaceri, a cărui construcție va începe în primul trimestru al anului viitor – Green Court Bucharest, dezvoltat de grupul suedez Skanska. Proiectul include trei clădiri de birouri, va fi dezvoltat după cele mai noi tendinţe de pe piaţa de birouri și va avea certificare LEED Gold.Pentru UTI implicarea într-un proiect care își propune să obțină cel mai înalt standard de calitate dindomeniul construcțiilor este o premieră, fapt care impune urmarea și respectarea unui protocol de execuție cu norme și proceduri foarte stricte și un control riguros al calității serviciilor.