Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii
Presă
23.12.2015
UTI va implementa un sistem modern de taxare automată pentru Metrorex

UTI va implementa un sistem modern de taxare automată pentru Metrorex

UTI Grup va contribui la modernizarea metroului bucureștean prin implementarea unui sistem de taxare automată și control al accesului pentru stațiile de metrou de pe magistralele 1, 2 și 3.

Astfel, 41 stații de metrou și 70 zone de vestibul vor fi modernizate cu instalații noi de control al accesului. Sistemul de control al accesului de călători va consta în instalarea de validatoare pentru cartele magnetice și module RFID pentru cardurile contactless.

Vor fi instalate 1.352 de porţi de acces, dotate cu sistem de numărare a călătorilor în scopul determinării fluxurilor de călători şi 139 de automate de vânzare a titlurilor de călătorie, care vor fi instalate în fiecare staţie. Automatele de vânzare vor fi dotate cu echipamente fiscalizate, călătorii primind bon fiscal pentru achitarea contravalorii călătoriilor cu metroul în toate cele 41 de staţii incluse în contract, și vor da rest în bancnote și monede. Aparatele vor emite cartele magnetice, dar vor putea fi utilizate și pentru reîncărcarea cardurilor contactless.

Implementarea noului sistem se va realiza în timp ce vechiul sistem este în funcțiune – călătorii vor putea utiliza cardurile existente pentru a avea acces în metrou atât prin sistemul existent, cât și prin zonele modernizate. În cazul unei creșteri a fluxului de călători, zonele de acces pot fi transformate în poartă de acces sau de ieșire.

Prin implementarea noului sistem, accesul călătorilor va fi mai facil. Interacțiunea cu sistemul va fi intuitivă, echipamentele de taxare afișând un mesaj care va informa călătorul dacă poate sau nu să intre, câte călătorii i-au mai rămas pe card și perioada de valabilitate a abonamentului.

Proiectul este finanțat din fonduri externe nerambursabile (Programul Operațional Sectorial de Transport) și de la bugetul de stat.