Linii de business

Sistem de aplicare a normelor în domeniul traficului rutier

Rovinieta electronică este o taxă legală, limitată în timp, pe care trebuie să o achite utilizatorii unei anumite porțiuni de drum. Aceasta respectă prevederile directivei Eurovignette. Vechea rovinietă era pe suport de hârtie, în timp ce e-vignette se bazează pe informații electronice, nefiind necesar un document fizic. Acest sistem este o bază de date online.

Soluția dezvoltată de UTI se bazează pe ECTORIAN, un produs creat de compania noastră care adaptează informațiile preluate de la camere video instalate pe drumuri naționale sau autostrăzi cu cele existente în baza de date a Poliției privind permisele de conducere în vederea identificării șoferilor care n-au plătit taxa și a validării contravenției.

ECTORIAN este o platformă software proiectată și dezvoltată integral de specialiștii companiei noastre, cu scopul de a identifica și procesa automat contravențiile din trafic. Acest sistem le permite autorităților să gestioneze în timp real un număr foarte mare de contravenții, rezultatul fiind acela că va crește disciplina în trafic, iar numărul accidentelor se va diminua semnificativ.

ECTORIAN gestionează întreg ciclul de viață al unei contravenții, din momentul înregistrării acesteia de către echipamentele de detecție și până la plata amenzii.

Managementul amenzilor și al notificărilor

  • Identificare și validare a contravențiilor
  • Generare automată a documentelor (penalități, amenzi, notificări)
  • Printare digitală customizată (formate, șabloane)
  • Servicii de urmărire a amenzilor și notificărilor
  • Arhivare electronică a documentelor
  • Rapoarte și statistici