28.08.2020

UTI Grup va participa la construcția noului Spital Orășenesc Sinaia.

UTI Grup, în asociere cu Bog’Art, a fost desemnată câștigătoarea licitației publice organizate de Primăria Municipiului Sinaia pentru lucrările de construcție a Spitalului Orășenesc din localitate, valoarea totală a contractului de execuție fiind de 40.567.650,03 milioane de lei + TVA (aproximativ 8 milioane euro).

Scopul proiectului va fi de a realiza un spital clinic de urgență, la standarde europene, folosindu-se o structură existentă, construită în anul 1993. Va fi primul spital de acest gen din țară situat în zona montană și va deservi toată Valea Prahovei.

În cadrul proiectului, UTI Grup va executa toate categoriile de lucrări de instalații: electrice, sanitare interioare și exterioare, termice, de ventilație și climatizare, de curenți slabi și gaze naturale. Compania UTI Facility Management, în calitate de subcontractor, va executa instalații pentru desfumare-presurizare. Instalațiile interioare și exterioare vor fi la cele mai ridicate standarde de eficiență și siguranță, iar finisajele interioare vor fi de tipul antiderapant, antibacterian și antistatic.

Contractul, atribuit în baza unei licitaţii deschise, a fost semnat pe 24 august 2020, are o durată de implementare de 43 de luni, urmată de o perioadă de garanție de 84 de luni.

Prin reabilitarea spitalului orășenesc, autoritatea contractantă, Primăria Municipiului Sinaia, își propune să ofere condiţii avansate de investigaţii şi tratament pentru pacienți, îmbunătățirea calității serviciilor medicale și alinierea acestora cu parametri recomandați de legislația în domeniu.

***

Companiile UTI Grup și UTI Facility Management au experiență demonstrată în domeniul furnizării de instalații tehnice complexe și servicii de facility management pentru instituții sanitare, implementând sisteme și tehnologii adaptate cerințelor și standardelor internaționale aplicabile acestor obiective critice. Companiile dețin în portofoliu lucrări executate pentru spitale importante din România: Spitalul Clinic de Urgență Profesor Dr. Bagdasar Arseni din București, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, Spitalul Municipal din Ploiești și Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, Clinica Euromaterna din Brașov, lanțul de clinici Regina Maria din Constanța.