Presă
08.09.2014
certSIGN își extinde portofoliul de soluții și de proiecte internaționale și va furniza servicii de personalizare a permiselor de conducere din Cipru

certSIGN își extinde portofoliul de soluții și de proiecte internaționale și va furniza servicii de personalizare a permiselor de conducere din Cipru

certSIGN a semnat, în luna august 2014, contractul de personalizare și livrare a permiselor de conducere din Cipru, al cărui beneficiar este Departamentul de Transporturi Rutiere din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Muncii din Cipru. Contractul a fost atribuit în urma unei licitații publice la care au participat 12 companii sau consorții.

Personalizarea permiselor va fi realizată în Bucuresti, pe carduri din policarbonat a căror calitate este conformă Directivei Europene 2006/126/CE, cu toate modificarile ulterioare. Pentru șoferii profesioniști, cardul emis va include și informațiile corespunzătoare certificatului de calificare profesională, conform reglementărilor Directivei Europene 2003/59/EC.

De asemenea, certSIGN va dezvolta și furniza și o parte din infrastructura necesară emiterii permiselor de conducere din Cipru. Astfel, vor fi dezvoltate și furnizate kituri de captură de date biometrice (poză și semnatură preluate cu camera foto digitală, pad de semnatură și scanner) care vor fi implementate în 13 locații din Cipru și vor fi integrate cu aplicația de înregistrare existentă la Departmentul de Transporturi Rutiere. În plus, va mai fi dezvoltată o aplicație de management al cardurilor care va fi utilizată de Departamentul de Transporturi Rutiere din Cipru, dar și de certSIGN pe întreaga durată a contractului.

Comunicațiile între componentele software ale sistemului vor fi securizate prin intermediul soluțiilor dezvoltate de certSIGN, datele fiind criptate și apoi transferate pe canale securizate, pentru a asigura confidențialitatea acestora.

“Suntem bucuroşi că am câştigat un proiect complex în Cipru, care ne permite să utilizăm atât soluțiile consacrate, dezvoltate de certSIGN și recunoscute la nivel internațional prin proiectele implementate, și care reprezintă, în același timp, pătrunderea pe o nouă piață, cea a permiselor de conducere. Sperăm să devenim un partener strategic pentru Departamentul de Transporturi Rutiere din Cipru”, declară Adrian Floarea, Director comercial al certSIGN.

certSIGN, companie membră a UTI Grup, are un portofoliu semnificativ de contracte în străinătate: soluţii si servicii de personalizare a cardurilor pentru tahograful digital în Bulgaria, Ucraina, Moldova, Serbia, Finlanda, Norvegia, Uzbekistan și Tajikistan, soluții de securitate informatică pe bază de infrastructuri cu chei publice în Albania și Azerbaidjan.