Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii
Presă
28.11.2018

Defense Engineering, companie afiliată UTI, devine partener unic în România al Bohemia Interactive Simulations, dezvoltator global de soluții de training pentru forțe armate

Defense Engineering, companie afiliată UTI, a încheiat recent un contract de colaborare prin care firma românească devine furnizor unic în România pentru aplicațiile software și pentru serviciile de training prin simulare oferite de compania Bohemia Interactive Simulations, din Cehia.

Prin intermediul acestui parteneriat, Defense Engineering va putea oferi pe piața locală servicii de antrenament pentru forțe combatante și de securitate, folosind aplicații software de ultimă generație, integrate cu sisteme de armament reale, folosite în teatre de operațiuni, însă eliminând costurile cu muniția, întrucât toate scenariile se derulează într-un mediu virtual.

“Defense Engineering are o reputație bună formată prin livrarea de soluții tehnologice către clienți din domeniul militar” a declarat Rusmat Ahmed, Vicepreședinte Senior și liderul echipei de vânzări pentru zona Europa, Orientul Mijlociu și Africa a BISim. “Experiența îndelungată pe care compania românească o are în derularea de proiecte pentru industria de apărare locală îi va permite să ofere servicii de înaltă calitate clienților din România, arătând beneficiile sistemului VBS3 și cât de bine se integrează acesta în programele de training ale forțelor armate”.

“Parteneriatul cu BISim ne va oferi posibilitatea să ne îmbogățim portofoliul de soluții, în scopul punerii la dispoziție către Forțele Sistemului Național de Apărare și către partenerii euro-atlantici a unor servicii de top. Ne propunem să promovăm capabilitățile excelente de training prin simulare realizate de BISim și să integrăm soluția proprie de JISR (Joint Intelligence Surveillance & Reconnaisance) în mediul virtual VBS pentru a crea un produs de training prin simulare imersiv”, susține Sergiu Ghindă, Director General al Defense Engineering.

Defense Engineering va comercializa un sistem de training folosit de 50 de armate din întreaga lume

Sistemul VBS3 este folosit de sute de mii de militari din toată lumea pentru training prin simulare. Acesta se bazează pe un mediu virtual de mare detaliu, care asigură o gamă variată de instrumente pentru a facilita repetiții ale unor misiuni reale și training asupra procedurilor tactice și operaționale. Folosind Analiza Post Acțiune și simularea în detaliu a unor situații și locații, soluția software BISim îi poate învăța pe militari să gândească tactic, să ia decizii și să-și îmbunătățească comunicarea cu camarazii înainte de a trece la exercițiile din teren. Gama extinsă de capabilități și funcționalități a sistemului VBS3 a fost dobândită în urma a peste 17 ani de dezvoltări, care au generat un sistem bazat pe scenarii cât mai apropiate de realitate, care să reducă trainingul negativ și să aibă un impact important asupra repetițiilor de dinainte de misiuni. Sistemul VBS3 este folosit în sute de training-uri realizate de militari din peste 50 de armate din toată lumea.

Despre Bohemia Interactive Simulations

Bohemia Interactive Simulations (BISim) este o companie internațională, înființată în 2001, în Cehia, care dezvoltă soluții software pentru training prin simulare destinate militarilor, fortelor și firmelor de securitate. BISim folosește tehnologii de tip joc de ultimă generație, iar echipa sa de ingineri dezvoltă produse software de înaltă fidelitate, destinate aplicațiilor militare, comercializate la prețuri foarte avantajoase.

Despre Defense Engineering

Defense Engineering este o companie afiliată UTI care a implementat proiecte de apărare complexe, naționale și NATO, unele dintre acestea în parteneriat cu companii de top la nivel mondial: Leonardo, Lockheed Martin, ULTRA ELECTRONICS TCS, Elbit, Opgal. Unul dintre elementele definitorii ale companiei românești este atenția deosebită și constantă pe care o acordă cercetării și dezvoltării de soluții de ultimă generație destinate forțelor armate. Specialiștii Defense Engineering au experiența și expertiza necesară pentru a produce prototipuri, pentru a realiza documentație de producție și pentru a realiza și integra soluții marcă proprie sau produse de companii din domeniu.

Portofoliul Defense Engineering include și cercetarea și dezvoltarea de concepte și aplicații destinate domeniului militar, anul acesta fiind lansată pe piață soluția JISR (Joint Intelligence Surveillance and Reconnaisance), ca parte a conceptului integrat C4ISR.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: dcc@uti.ro, sau la telefon: 021 20.12.319.

Direcția Comunicare Corporatistă
UTI