Presă
28.09.2015

Punct de vedere UTI referitor la desfăşurarea evenimentului sportiv de pe Arena Naţională din 27.09

Referitor la informaţiile apărute în presă în data de 28.09.2015, cu privire la situaţia neplăcută înregistrată în timpul evenimentului sportiv desfăşurat pe Arena Naţională duminică, 27.09.2015, vă aducem la cunoştinţă faptul că SC UTI GRUP SA a respectat în întregime atribuţiile asumate prin contractul de asigurare a serviciilor tehnice de exploatare, întreţinere curentă şi administrare pentru Arena Naţională, asigurând funcţionarea în parametri normali a tuturor sistemelor şi instalaţiilor din cadrul obiectivului (inclusiv pentru acoperişul retractabil acţionat electric, care a fost operat în vederea protejării suprafeţei de joc).

Pentru corecta informare a opiniei publice, suntem în măsură să precizăm următoarele:

  • – Sistemul de acoperiş retractabil acţionat electric a fost complet funcţional, asigurând protejarea suprafeţei de joc în timpul evenimentului sportiv;
  • – Nu există fisuri la nivelul membranei acoperişului şi nici disfunctionalităţi în operare;
  • – Din cauza căderilor masive de ploaie, cantitatea de apă colectată inclusiv de pe suprafaţa acoperişului retractabil (deschis la momentul producerii evenimentului meteo) a depăşit capacitatea de preluare a pâlniilor colectoare amplasate în dreptul stâlpilor metalici, care asigură evacuarea apei pluviale, apa în exces ajungând la nivelul tribunelor şi fiind evacuată prin intermediul rigolelor de scurgere amplasate la mantinela inelului intermediar.

Menţionăm faptul că serviciile de proiectare şi construcţie a Arenei Naţionale nu au intrat în niciun moment în sarcina UTI, acestea fiind asigurate de catre Antreprenorul General al construcţiei.

Totodată dorim să ne exprimăm regretul faţă de disconfortul provocat spectatorilor meciului de aseară şi dorim să vă asigurăm că UTI respectă în întregime atribuţiile contractuale, prestând la un nivel constant de calitate şi profesionalism servicile asumate.

Pentru orice alte întrebări referitoare la acest subiect, vă rugăm să contactaţi Direcţia Comunicare Corporatistă, la e-mail dcc@uti.eu.com sau tel. 021.20.12.316.