Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii
Cine suntem

Istoric

2020

NATO a inaugurat în ianuarie 2020 sistemul Alliance Ground Surveillance (AGS) pentru care UTI Grup a furnizat tehnologie software și hardware.

UTI finalizează două dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din România ultimilor 30 de ani: modernizarea ecluzelor de pe calea de navigaţie Canalul Dunăre-Marea Neagră și echiparea cu instalații de ultimă generație a magistralei Râul Doamnei – Eroilor a metroului bucureștean.

UTI Grup și UTI Facility Management încep un nou proiect în domeniul sănătății: construcția spitalului orășenesc Sinaia.

Altimate și UTI Grup modernizează traseele de transport public din Mediaș.

Vezi arhiva știrilor din acest an.

2019

UTI continuă colaborarea cu Aeroportul Băneasa și participă la reabilitarea clădirilor aeroportului.

UTI Grup și UTI Facility Management semnează un nou contract important în domeniul aeroportuar: construcția terminalului de pasageri al Aeroportului Brașov-Ghimbav.

Competențele și proiectele în domeniul construcții ale UTI Grup sunt recunoscute la nivel național prin trofeul Euro Construcții 2019.

UTI implementează un sistem de recunoaștere facială și analiză inteligentă a imaginilor pe Aeroportul Henri Coandă București.

Vezi de asemenea arhiva știrilor din acest an
2018

UTI Grup devine partener pentru România al Smiths Detection, principalul producător de soluții și echipamente de scanare cu raze X.

UTI Grup este prima companie cu capital românesc care obține certificarea ISO 37001, ce confirmă că sistemul de management al companie este conceput pentru a preveni corupția în practicile de afaceri.

Defense Engineering, companie afiliată UTI, devine partener unic în România al Bohemia Interactive Simulations, dezvoltator global de soluții de training pentru forțe armate.

UTI răscumpără pachetul de acțiuni deținut de PineBridge Investments și redevine o companie cu capital 100% românesc.

Vezi de asemenea arhiva știrilor din acest an
2017

UTI finalizează vânzarea companiei Netcity Telecom – compania responsabilă de proiectarea, dezvoltarea și operarea rețelei metropolitane de fibră optică din București.

UTI Grup încheie cu succes un nou proiect dezvoltat în colaborare cu Metrorex: instalațiile pentru stațiile Laminorului – Străulești ale Magistralei 4 de metrou.

UTI începe un nou proiect în domeniul aeroportuar: extinderea și modernizarea terminalelor de pasageri ale Aeroportului Oradea.

UTI derulează importante proiecte de R&D în domeniul securității în valoare de peste 7 milioane de euro.

UTI Servicii Portuare marchează 10 ani de la finalizarea execuției și punerea în funcțiune a Sistemului de Securitate Perimetrală a Portului Constanța.

Vezi de asemenea arhiva știrilor din acest an
2016

UTI primește 3 premii din partea companiei Sony care atestă faptul că soluțiile implementate respectă standardele de calitate pe care Sony le practică în proiectarea, instalarea și configurarea sistemelor de supraveghere video.

Finalizăm lucrările de modernizarea a stației de epurarea a apei uzate din Dorohoi.

Proiectul Managementul informatizat al sistemului de transport în comun din municipiul Braşov primește premiul I în cadrul Competiţiei celor mai bune practici din administraţia publică din România.

UTI finalizează  lucrările de reabilitare și modernizare a Spitalului Județean Vâlcea.

Compania Netcity Telecom, operatorul rețelei metropolitane subterane de fibră optică din București, este achiziționată de Direct One.

Vezi de asemenea arhiva știrilor din acest an
2015

Aniversarea a 25 de ani de la înființarea companiei ocazionează promovarea portofoliului de soluții pentru orașe inteligente.
Este semnat contractul pentru dezvoltarea proiectului de infrastructură de tip Cloud pentru instituțiile publice din România cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică.

Linia de business ITS începe implementarea a două proiecte noi: un sistem de management integrat al transportului public în Burgas, Bulgaria și un sistem de management al traficului în Galați.

Este dezvoltat sistemul electronic de plată a taxei de trecere a podului peste Dunăre de la Feteşti-Cernavodă pentru CNADR.

Este demarat proiectul de informatizare a Registrului Agricol Național.

Este finalizată construcția Terminalului 3 al Aeroportului Internațional Iași care încheie ultima etapă a proiectului de modernizare a infrastructurii aeroportuare a Iașului.

Vezi de asemenea arhiva știrilor din acest an
2014

Dosarul Electronic de Sănătate este desemnat proiectul eHealth al anului de către Asociația Română HL7.

UTI achiziționează eGuilde (companie specializată în dezvoltarea de soluții GIS).

Organizăm prima ediție a CyberSecurity Day powered by UTI.

Este semnat contractul pentru realizarea unui nou sistem de management informatizat al transportului public pentru Regia Autonomă de Transport Public Brașov.

Primăria București recunoaște importanța proiectului Netcity și contribuția sa la dezvoltarea și transformarea capitalei într-un oraș inteligent.

UTI devine furnizorul de servicii de întreținere și administrare tehnică a echipamentelor și sistemelor care asigură funcționarea Arenei Naționale.

Vezi de asemenea arhiva știrilor din acest an
2013

Proiectul de management al traficului implementat de UTI în Szczecin a primit premiul pentru cea mai bună implementare a unui astfel de proiect în Polonia, acordat de ITS Poland.

UTI continuă dezvoltarea competențelor în domeniul ingineriei de mediu. Este finalizat proiectul de „Reabilitare, extindere și modernizare a Stației de Epurare Cluj-Napoca” – cel mai complex proiect de acest tip din portofoliul UTI și cea mai mare investiție realizată cu finanțare europeană din țară.

Finalizăm prima etapă a proiectului Netcity. Străzile din centrul Bucureștiului sunt eliberate de cablurile aeriene, în timp ce calitatea serviciilor de telecomunicații este îmbunătățită.

Începe proiectul de management adaptiv al traficului în Iași.

Vezi de asemenea arhiva știrilor din acest an
2012

Implementăm 2 proiecte de management inteligent al traficului în Polonia, în orașele Szczecin și Kalisz.

Prima implementare a unui proiect aeroportuar în străinătate: sistemul de balizaj pentru Aeroportul Internațional din Varna.

Soluția pentru tahograful digital dezvoltată de certSIGN este implementată în Finlanda și Tadjikistan, după implementările de succes din România, Bulgaria, Ucraina și Uzbekistan.

Vezi de asemenea arhiva știrilor din acest an
2011

UTI devine un jucător regional puternic prin deschiderea de birouri locale în Polonia și Azerbaidjan.

Compania primește premiul Best Corporate Governance acordat de World Finance Magazine.

Se semnează un parteneriat tehnologic cu Bumar GRUP, Polonia.

Este implementată soluţia pentru portabilitatea numerelor de telefon în Albania.

Este finalizată Arena Națională, cea mai modernă arenă din România, construită în conformitate cu standardele UEFA.

Vezi de asemenea arhiva știrilor din acest an
2010

Aniversarea de 20 de ani a companiei.

Este înființată Direcția Dezvoltare Strategică a Afacerilor, al cărei rol este de a identifica noi oportunităţi de afaceri pentru companiile grupului.

Este finalizat proiectul de securitate fizică din Yemen.

Vezi de asemenea arhiva știrilor din acest an
2009

Este finalizat UTI Business Center, noul sediu central al companiei. Lucrările au fost coordonate în întregime de companiile din cadrul liniei de business Instalații și Construcții.

Un nou sistem complex de management al traficului este implementat la Craiova.

Certificatul de Root dezvoltat de certSIGN este inclus de Microsoft în ultimul update de securitate  după ce a fost auditat cu succes de WebTrust, autoritatea care reglementează activitatea furnizorilor de servicii de certificare.

Finalizăm lucrările la Aeroportul Internațional Cluj.

Vezi de asemenea arhiva știrilor din acest an
2008

Este înfiinţat centrul de excelență în domeniul cercetărilor și ingineriei militare.

Este lansat programul intern Stock Option Plan – 105 angajați primesc titluri de depozit.

Începe proiectul NetCity, rețeaua subterană de fibră optică pentru telecomunicații în București.

Cel mai mare centru de management al traficului din România este implementat în București. UTI furnizează toate soluțiile tehnologice.

Vezi de asemenea arhiva știrilor din acest an
2007

Prin diversificarea serviciilor și a portofoliului de clienți apar noi linii de business: Facility Management și Managementul traficului.

Începe cel mai complex proiect de management al traficului din România, implementat de UTI în București (Bucharest Traffic Management System – BTMS).

Realizăm primul proiect de reabilitare urbană: centrul civic al Craiovei.

Sunt finalizate lucrările la Aeroportul Internaţional Timișoara și Aeroportul Internaţional Aurel Vlaicu (Băneasa).

Vezi de asemenea arhiva știrilor din acest an
2006

Este înființată certSIGN, companie a grupului specializată în furnizarea de servicii de certificare şi securitatea informației bazată pe tehnologia PKI.

Lansăm primul program de CSR – Student UTI, adresat studenţilor de la facultățile cu profil tehnic.

Finalizăm proiecte noi în domeniul aeroportuar: sistem de balizaj pentru Aeroportul Internaţional Sibiu și construcția unui nou terminal la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca.

Vezi de asemenea arhiva știrilor din acest an
2005

AIG Global Emerging Markets Fund II devine acţionar minoritar al UTI, prin preluarea a 30% din pachetul de acțiuni.

Este implementat sistemului automat de taxare pentru Regia Autonomă de Transport Public Bucureşti.

Sistemul Electronic pentru Achiziţii Publice câştigă premiul AFCEA Internațional Golden Link 2005, la categoria Apărare Internaţională şi Guvern Civil.

Vezi de asemenea arhiva știrilor din acest an
2004

Începe implementarea unui sistem complex de securitate fizică și informatică pentru Portul Constanța.

Începem proiectul Gap Filler (integrarea de radare) în colaborare cu Lockheed Martin.

Dezvoltăm Sistemul Electronic pentru Achiziţii Publice.

shellSAFE, produs proprietar de securitate IT, obține Premiul Microsoft România la concursul de aplicaţii software.

Soluțiile noastre sunt testate cu succes la NATO Joint Warrior Interoperability Demonstration 2004 (JWID 2004) în Norvegia.

Vezi de asemenea arhiva știrilor din acest an
2003

Dezvoltăm aplicaţii de securitate informatică utilizând infrastructuri cu chei publice pentru Raiffeisen Bank România.

Este finalizat Centrul de Comandă şi Control pentru Ministerul Apărării Naţionale.

Vezi de asemenea arhiva știrilor din acest an
2001

Începem colaborarea cu unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecom (Romtelecom) și cu mai multe bănci (Volksbank, Robank).

Vezi de asemenea arhiva știrilor din acest an
2000

UTI adoptă o structură de tip holding, care înglobează companii cu activități specializate pe linii de afaceri.

Finalizăm implementarea unui sistem de securitate pentru Rafinăria Aden, Yemen.

Vezi de asemenea arhiva știrilor din acest an
1999

Implementăm soluția ICAR pentru managementul informaţiilor şi gestiunea resurselor, concepută de specialiștii UTI pentru Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Este derulat primul proiect complex de securitate pentru Metrorex, compania de transport public subteran din București.

UTI devine un jucător important pe piața construcțiilor civile și a managementul integrat al clădirilor.

1997

Apare prima sucursala regională UTI la Brașov.

Este semnat contractul pentru realizarea sistemului integrat de securitate și telecomunicații cu  Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (Otopeni).

1996

Compania pătrunde pe piaţa soluțiilor de securitate pentru spaţiile comerciale. Metro Cash and Carry este primul client.

Colaborarea continuă până în prezent.

Furnizăm un sistem integrat de securitate fizică și IT pentru Ministerul Apărării.

1995

Apar departamentul de automatizări şi cea de-a treia linie de afaceri: Instalaţii şi Construcţii.

Realizăm primul sistem complex pentru o infrastructură critică: sistemul integrat de securitate pentru Centrala Nucleară Cernavodă.

1994

Apare a doua linie de afaceri: Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii.

Implementăm un sistem complex de Securitate pentru Bancorex (actuala BCR Erste Bank).

Se înființează departamentul de telecomunicații.

1993

Implementăm sistemul de detecţie a incendiului pentru Centrala Nucleară Cernavodă.

Realizăm primul proiect de securitate pentru o instituţie financiar-bancară: EXIMBANK România.

1992

Se pun bazele primei linii de afaceri: Sisteme de securitate fizică.

1991

Este instalat primului sistem de alarmă pentru birourile organizaţiei Médecins sans frontières, București.

1990

Este înființată SC.INFCON S.R.L., societate care furniza servicii de grafică computerizată, procesare de imagini, subansamble şi accesorii pentru computere, produse de birotică.

Pe 5 octombrie, societatea realizează prima tranzacție financiară.

5 Octombrie devine ziua aniversară a UTI.