Presă
29.10.2014
Protejează-ți afacerea! Află cum o poţi face, participând la conferinţa CyberSecurity Day powered by UTI, unde poţi intra în contact cu cele mai importante voci din domeniul securității cibernetice – GALERIE FOTO

Protejează-ți afacerea! Află cum o poţi face, participând la conferinţa CyberSecurity Day powered by UTI, unde poţi intra în contact cu cele mai importante voci din domeniul securității cibernetice – GALERIE FOTO

CyberSecurity Day powered by UTI, eveniment inclus în seria de conferințe ocazionate de luna securității cibernetice organizate sub auspiciile Agenției Europene pentru Securitatea Informațiilor și a Rețelelor (ENISA), se concentrează asupra tendințelor și tehnologiilor, soluțiilor tehnice și serviciilor de securitate cibernetică necesare pentru a răspunde prompt amenițărilor cibernetice din ce în ce mai frecvente.

Conferința oferă posibilitatea de a interacționa cu profesioniști în domeniul securității cibernetice și de a discuta despre provocările acestei industrii. Sesiunile evenimentului sunt susținute de experți români și internaționali: EY, KPMG, IBM, HP Security, Symantec, FireEye, BAE Systems Applied Intelligence, Microsoft, UTI și certSIGN, precum și de reprezentanți ai autorităților în domeniu.

UTI, producător și furnizor național de soluții și aplicații de securitate informatică, este direct interesat de crearea unui mediu tehnologic sigur și de dezvoltarea pieții securității cibernetice. Specialiștii UTI și certSIGN consideră esențială implicarea zonei private în crearea cadrului potrivit pentru dezbaterea tuturor aspectelor legate de securitatea cibernetică, din perspectiva experienței pe care companiile private o dețin, dar și a agilității ridicate și a capacității de adaptare rapidă la evoluția tehnologiei.

“Cheia pentru asigurarea unui nivel corespunzător de securitate cibernetică îl reprezintă cooperarea și coordonarea la nivel național și internațional și, în același timp, un dialog permanent între sectorul public și privat. Partajarea cunoștințelor, a bunelor practici și cooperarea devin, în acest context, atribute ale responsabilității sociale și ne protejează pe toți ca simpli utilizatori ai resurselor informatice sau ca reprezentanți ai unor instituții și organizații.”, declară Tiberiu Urdăreanu, Președinte UTI.

UTI își asumă rolul de formator în acest domeniu prin furnizarea de servicii complete de instruire în cadrul UTI Academy, contribuind astfel activ la dezvoltarea permanentă de competențe tehnice a specialiștilor, oameni cheie în implementarea unui cadru corespunzător de securitate cibernetică la toate nivelele. De asemenea, în cadrul evenimentului, UTI lansează serviciile MSSP (Managed Security Service Provider), care vor completa soluțiile și serviciile de securitate informatică deja recunoscute pe piață ale companiilor UTI și certSIGN.

Alte relatări despre acest subiect:

Mediafax – Consilier prezidenţial: Criminalitatea informatică este mai profitabilă decât traficul de droguri

Mediafax – O nouă meserie în România: specialist în securitate cibernetică

Mediafax – Peste 42 milioane de incidente de securitate informatică au afectat 2 milioane de IP-uri din România