Presă
14.11.2014
Romania – Irlanda de Nord, meciul cu numarul 100 jucat pe Arena Națională

Romania – Irlanda de Nord, meciul cu numarul 100 jucat pe Arena Națională

UTI Grup, furnizorul de servicii tehnice de exploatare, întreținere curentă și administrare pentru Arena Națională din București, se pregatește pentru al 100-lea eveniment organizat pe cel mai mare stadion din România.

Meciul România – Irlanda de Nord, care va avea loc vineri, 14 noiembrie, nu reprezintă doar o competiție importantă din preliminariile EURO 2016, ci marchează și evenimentul cu numărul 100 pentru care echipa UTI a asigurat asistența tehnică și suportul necesar desfășurării în condiții perfecte a evenimentelor organizate până în prezent pe Arena Națională din București.

În luna iulie 2014, UTI Grup a a devenit furnizorul de servicii tehnice de exploatare, întreținere curentă și administrare pentru Arena Natională din București. Contractul a fost atribuit prin licitație deschisă, de către Primaria Municipiului București, pentru o perioadă de patru ani, cu o valoare estimată de 34 de milioane de lei. Acordul cadru semnat la începutul lunii iulie 2014 se desfășoară în patru contracte subsecvente, câte unul pentru fiecare dintre cei patru ani de colaborare.

În luna septembrie a anului curent, UTI finalizează lucrările de modernizare a suprafeței de joc, conform cerințelor specificate în contractul atribuit, care contribuie considerabil la creșterea calității gazonului și aliniază Arena Națională la standardele marilor stadioane internaționale.

În perioada de construcție a stadionului (2009-2011), UTI a asigurat în calitate de subantreprenor tehnic, execuția instalațiilor electrice interioare și exterioare ale clădirii, sistemele de securitate și supraveghere video, precum și proiectarea și integrarea soluțiilor automatizate de management al clădirii (BMS) și iluminat. O importanța deosebită au avut-o lucrările de proiectare și execuție a instalației perimetrale de iluminare nocturnă a terenului de joc, sistem realizat în premiera pe un stadion din România și a sistemului de sonorizare și adresare publică conform cerințelor UEFA și a sistemului de transmisie de televiziune HD.

De asemenea, UTI a realizat aplicația de ticketing utilizată pentru vânzarea de bilete online dar și la punctele de vânzare din cadrul Arenei Naționale. Lansată sub brand-ul Skayo Stadium, aplicația este utilizată cu succes de cluburi sportive, precum Dinamo București dar și de Federația Română de Fotbal. De la lansarea platformei Skayo Stadium în noiembrie 2013, au fost procesate deja peste 200.000 de bilete la meciurile organizate pe Arena Națională și pe stadionul Dinamo din Ștefan cel Mare. Platforma este integrată cu sistemul de control acces al publicului pe stadioanele menționate, permițând în felul acesta verificarea biletelor, accesul rapid pe stadion și eliminarea fraudei. Pentru meciul România – Irlanda de Nord organizat de Federația Româna de Fotbal pe Arena Națională au fost fost vândute până în prezent aproape 30.000 de bilete.

Pentru activitățile de administrare tehnică și operare, cotidiene și la evenimentele speciale de la Arena Națională, UTI a alocat o echipă de 25 specialiști, capabili să facă față tuturor solicitărilor și exigențelor proprietarului și să asigure astfel confortul și siguranța beneficiarilor acestei locații.

UTI Grup este furnizor complet de soluții și servicii pentru arene sportive și săli polivalente, oferind o gama extinsă de servicii tehnice și de specialitate pentru obiective de acest gen. Alte obiective asemănătoare la realizarea cărora UTI Grup a contribuit prin serviciile de calitate și tehnologia perfomantă, se numără Cluj Arena, Stadionul Ion Oblemenco (Craiova), Sala Polivalentă Craiova și în curând, Patinoarul Mihai Flamaropol (București).