Presă
26.11.2014
5 pasaje rutiere din București vor fi dotate cu echipamente de ultima generație

5 pasaje rutiere din București vor fi dotate cu echipamente de ultima generație

UTI va furniza servicii de proiectare și implementare a sistemelor de management al traficului și de informare urbană pentru 5 pasaje din București: Pasajul Unirii, Pasajul Muncii, Pasajul Obor, Pasajul Victoriei și Pasajul Aerogării.

Scopul proiectului este de a informa șoferii cu privire la condițiile de trafic din pasaj: starea carosabilului, gradul de aglomerație, nivelul de monoxid de carbon, accidente/ambuteiaje survenite.

Proiectul a fost atribuit prin licitația publică deschisă organizată de Administrația Străzilor și va fi implementat pe durata a 24 de luni.

Vor fi instalate echipamente de detecție a incidentelor, sisteme de predicție a fenomenelor meteorologice, echipamente pentru detectarea concentrației de monoxid de carbon, echipamente de informare a disponibilității benzilor de circulație, echipamente de semaforizare, precum și camere video de supraveghere. Toate sistemele vor colecta informațiile relevante despre starea traficul din pasaje care vor fi transmise și prelucrate în Centrul de Control al sistemului de management al traficului din Bucuresti (BTMS). Pe baza acestor informații, se va lua decizia de a afișa mesaje de interes pentru conducătorii auto pe panourile cu mesaje variabile instalate la intrările în pasaj. UTI va asigura atât mentenanța sistemelor, cât și integrarea sistemelor de management al traficului în pasaje cu sistemul general de management al traficului deja implementat.

Proiectul va avea beneficii multiple pentru șoferi și pentru locuitorii municipiului București: reducerea accidentelor rutiere, fluidizarea traficului în pasaje prin adaptarea traficului la schimbările înregistrate în fluxurile de trafic din pasaje, remedierea în timp util a defecțiunilor apărute la infrastructura de trafic și fluidizarea traficului din pasaje în cel mai scurt timp, alarme în timp real pentru autovehicule oprite ilegal, pietoni în pasaj, ambuteiaje, reducerea infracționalității.

Acest proiect va contribui la procesul de transformare a capitalei într-un oraș inteligent. Soluțiile oferite de UTI sub umbrela SmartCity contribuie decisiv la îmbunătățirea calității vieții bucureștenilor, prin implementarea de sisteme de management al traficului și al transportului public, rețele subterane de telecomunicații, sisteme de supraveghere video și management al parcărilor.

UTI a dezvoltat soluții complexe de management al traficului rutier atât în România (București, Craiova, Iași, Zalău, Baia Mare, Brașov, Arad, Ploiești, Mediaș), cât și în Polonia (Szczecin, Kalisz, Sofia).