Presă
12.12.2014
Locuitorii municipiului Brașov vor călători inteligent datorită sistemului implementat de UTI

Locuitorii municipiului Brașov vor călători inteligent datorită sistemului implementat de UTI

Contractul pentru Managementul informatizat al sistemului de transport în comun în municipiul Brașov a fost semnat la începutul lunii decembrie și este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – Poli urbani de creștere, valoare acestuia fiind de 31.596.105,53 lei.

Scopul proiectului este de a îmbunătăţi condițiile de transport în comun, fluxul rutier, siguranța și confortul călătorilor, precum și de a extinde și eficientiza activitățile de management al vehiculelor și de exploatare a reţelei de transport în comun din Municipiul Brașov.

Soluția UTI integrează mai multe sisteme: taxare automată, management al vehiculelor de transport public, informare a călătorilor în vehicule și în stațiile de autobuz, management al resurselor Regiei de Transport Public Brașov, supraveghere video, raportare.

Beneficiile proiectului vor fi importante atât pentru locuitorii municipiului Brașov, prin creșterea atractivității și confortului sistemului de transport în comun, cât și pentru Primărie prin reducerea fraudei, eficientizarea operării sistemului de transport și a activităților comerciale și generarea de instrumente care să asigure extinderea facilă a ofertei tarifare cu noi titluri de călătorie și adaptarea titlurilor tarifare la situația existentă.

“Încrederea pe care autoritățile Municipiului Brașov ne-au acordat-o ne onorează și ne confirmă, în același timp, adaptabilitatea și valoarea soluțiilor noastre. Ne bucurăm că vom contribui la transformarea Brașovului într-un oraș inteligent, adaptat cerințelor de modernizare a transportului în comun atât de necesar pentru un oraș cu potențial turistic mare, cum este Brașovul. Astfel, orașul Brașov se va plasa în elita orașelor care au acționat prin soluții tehnologice moderne în vederea modernizării și optimizării sistemului de transport printr-o gestionare mult mai eficientă a titlurilor de călătorie, a rutelor, a numărului de autobuze şi a încărcării acestora.”, declară Adrian Florea, Director al liniei de business Sisteme inteligente de transport și taxare a UTI.

Proiectul va fi finalizat până în noiembrie 2015.