Presă
16.02.2007
Soluţii UTI implementate la Aeroportul Internaţional Traian Vuia – Timişoara

Soluţii UTI implementate la Aeroportul Internaţional Traian Vuia – Timişoara

UTI a realizat soluţia de securitate a noii parcări a Aeroportului Internaţional Traian Vuia – Timişoara. Amenajarea noii parcări s-a făcut într-un timp record, în doar trei luni lucrările fiind definitivate, fără a afecta confortul pasagerilor.

Vechea parcare avea o capacitate redusă şi nu era dotată cu sistemele necesare de securitate. De asemenea, sistemul de tarifare vechi, care nu diferenţia valoarea tarifului în funcţie de timpul de staţionare, era inechitabil pentru clienţi. În prezent, în noua parcare au fost instalate 9 camere de supraveghere care asigură securitatea autoturismelor, imaginile fiind stocate pe computer.

UTI a implementat astfel un sistem occidental de parcare pentru autoturismele pasagerilor care călătoresc pe termen lung. Maşinile pot fi parcate în condiţii de deplină securitate, pe perioade de la câteva ore, până la săptămâni sau chiar luni.

Controlul accesului se face cu un sistem de bariere automate. La intrarea în incinta aeroportului, şoferul primeşte un tichet de la un automat. Înainte de a pleca va plăti staţionarea şi va valida tichetul la un oficiu de plată din incinta aerogării. Oficiul de plată este conectat printr-un calculator la sistemul de bariere, şoferul având la dispoziţie 15 minute pentru a ieşi din parcare. Autovehicolele care vor staţiona mai puţin de 10 minute în parcare nu vor fi supuse taxării.