Presă
26.04.2016

UTI investește în dezvoltarea de soluții de securitate națională: detecția dronelor și a explozibililor

UTI continuă investițiile în proiecte de cercetare și dezvoltare care să îmbunătățească protecția la porțile de intrare în țară: Marea Neagră, granițe și aeroporturi, având în vedere diversificarea și multiplicarea amenințărilor cu care se confruntă țările membre UE, de la fenomenul imigraționist până la atacurile teroriste.

Unul dintre punctele noastre forte și un factor decisiv în dezvoltarea companiei de-a lungul celor peste 25 de ani de activitate este preocuparea și alocarea de resurse financiare și umane în direcția cercetării și creării de produse care să răspundă cerințelor clienților și să fie aliniate noilor tendințe de dezvoltare tehnologică.

Și în prezent, dar și în anii următori, compania se va axa pe derularea de proiecte inovative, cu impact asupra siguranței naționale.

Securizarea granițelor maritime

Începând cu anul 2016, UTI participă la un proiect internațional de cercetare și dezvoltare, în cadrul unui consorțiu condus de Academia Regală de Apărare din Belgia și din care mai fac parte 10 companii și instituții din lume. Acesta are ca obiectiv asigurarea securității la granițele maritime, prin detecția amenințărilor reprezentate de aeronavele pilotate la distanță (drone). Proiectul se numește “System for detection of Threat Agents in Maritime Border Environment – SAFESHORE” și este finanțat prin programul Horizon 2020, în cadrul Call-ului BES-02-2015 Maritime Border Security.

În cadrul acestui parteneriat internațional, compania noastră are ca obiectiv să-și valorifice competențele actuale și să continue inovarea în domeniul analizei de conținut video, analizei de conținut audio și managementului informațiilor de securitate.

Detecția substanțelor periculoase în aeroporturi

UTI este o companie care integrează și dezvoltă tehnologie în domeniul securității, iar dezvoltarea de echipamente şi sisteme, în producţie internă, care să asigure şi să îmbunătăţească gradul de securitate este una dintre prioritățile noastre.

În ultimii ani, tehnologiile care folosesc radiaţii THz sunt foarte des utilizate pentru identificarea unor substanţe periculoase. Urmând această tendință, s-a format un consorțiu compus din: Institutul de Ştiinţe Spaţiale, Institutul Naţional de Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei, Centrul de Cercetare pentru Optoelectronică, din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti şi UTI Grup, în calitate de partener industrial și cofinanțator. Scopul acestui parteneriat este de a realiza un instrument de spectroscopie în domeniul undelor milimetrice (THz) pentru identificarea substanțelor periculoase. Acesta va fi portabil și va fi unicat pe plan naţional şi internaţional, datorită structurii compacte, vitezei de răspuns şi costurilor foarte mici de realizare.

Acest echipament poate fi folosit în aeroporturi sau la frontieră pentru a depista explozibili, substanțe chimice sau bacteriologice care sunt ascunse de persoane pe corpul lor sau în bagaje, scrisori, etc.

Pentru detalii, vă rugăm să ne contactați la telefon: 021.20.12.327 sau scriindu-ne un e-mail la: dcc@uti.eu.com.