Presă
19.10.2006

UTI obține două premii la Binary 2006

UTI – premiu pentru inovare la Binary 2006 la categoria “Managementul traficului rutier”

UTI a participat și anul acesta la Expoziția Națională de Electronică și Software – Binary 2006, prin Divizia Tehnologia Informației și Comunicații. Cu acest prilej, UTI s-a înscris în Competiția Națională pentru cele mai bune realizari în electronică și software și a fost desemnată câștigătoare a Premiului de excelență pentru “Inovare în managementul traficului rutier”, cu produsul ECTORIAN.

Desfășurat la inceputul lunii octombrie, în incinta Complexului Expozițional Romexpo, evenimentul a oferit companiei posibilitatea de a-și prezenta produsele și soluțiile proprii pentru vizitatorii de profil. Standul UTI a fost unul interactiv, care le-a permis vizitatorilor să primească informații complete și atractive referitoare la soluțiile sale de business și soluțiile pentru securitatea sistemelor informatice.

ECTORIAN este o soluție destinată procesării automate a contravențiilor rutiere. Procesul de acordare a amenzilor devine astfel mai transparent și obiectiv, iar rezultatul final este creșterea siguranței traficului rutier.

Producator de produse software și hardware proprii, UTI continuă să valorifice pontențialul de inovație al echipei sale. Important integrator de sisteme, UTI produce soluții de business precum cele de document management sau ERP, infochioșcuri, soluții inovative din domeniul Intelligent Transportation Solutions (ITS), soluții de comunicații complexe. O alta zonă specializată a UTI este cea a echipamentelor Tempest și de criptare.

În urma participării la edițiile 2004 și 2005 ale Binary, UTI a obținut Premii de Excelență oferite de Ministerul Educației și Cercetării și premii Microsoft România.

Distincție națională câștigată de certSIGN cu soluția shellSAFE Mobile la Binay 2006

certSIGN, cea mai nouă companie membră a grupului UTI, a participat la ediția de anul acesta la Binary – Expoziție Națională de Electronică și Software. Cu acest prilej, compania s-a înscris în Competiția Națională pentru cele mai bune realizări în electronică și software. Evenimentul a avut loc la inceputul lunii octombrie 2006, în Complexul Expozițional Romexpo.

Compania certSIGN, înscrisă în concurs cu produsul shellSAFE Mobile, a fost desemnată câștigătoare a premiului de excelență la categoria “Inovare în domeniul securității informatice pentru soluții mobile”.

shellSAFE Mobile este singurul produs creat în România în domeniul securității dispozitivelor mobile (PDA), utilizând tehnologia bazată pe chei publice. Produsul protejează datele utilizatorilor de soluții mobile, reprezentând un vârf de tehnologie în privința asigurării securității documentelor electronice, utilizându-se cunoscutele avantaje ale tehnologiei PKI (Public Key Infrastructure). Produsul acoperă toate cerințele de securitate a informațiilor din mediul dispozitivelor PDA: autenticitate, integritate, confidențialitate si nerepudiere.

certSIGN, companie membră a grupului UTI, oferă soluții în întregime românești, pe care le personalizează în funcție de nevoile clientului. Compania este primul furnizor de servicii de certificare, care a investit în crearea unei infrastructuri locale pentru procesarea cererilor de certificate și gestionarea certificatelor digitale.

Prin înființarea certSIGN, experiența UTI în domeniul securității informatice este oferită acum tuturor categoriilor de clienți, de la persoane fizice și organizații mici până la mari corporații și instituții guvernamentale. certSIGN își propune să faciliteze accesul la securitatea informatică a tuturor utilizatorilor de tehnologie a informației, punând la dispoziția acestora instrumentele necesare și suficiente pentru asigurarea cerințelor de autenticitate, integritate, nerepudiere și confidențialitate a datelor în format electronic.

certSIGN beneficiază de experiența echipei și de un portofoliu larg de servicii (eliberarea de certificate calificate, validarea online a stării certificatelor, marcă temporală, recuperarea cheilor private de criptare) și produse (soluții pentru protecția stațiilor de lucru, a echipamentelor de calcul mobile – inclusiv SmartPhone și PDA, document management, Single Sign On, Autorități de Certificare organizațională).

certSIGN este alături de clienții săi și îi asistă în identificarea celei mai bune soluții pentru protejarea informațiilor organizației, oriunde s-ar afla și orice ar dori să facă utilizatorii ei: în Intranetul companiei, în călătorii de afaceri, comunicând cu colegii, clienții sau partenerii, semnând contracte în format electronic sau tranzacționând online.