Presă
24.12.2008
UTI si-a promovat solutiile la summit-ul de securitate privata de la Paris

UTI si-a promovat solutiile la summit-ul de securitate privata de la Paris

UTI a participat în data de 15 decembrie la “Summit for Private Security”, organizat la Paris de INHES (National Institute for Advanced Security Studies) si CoESS (Confederation of European Security Services).

Dl. Mihai Gradinaru – Vicepresedinte UTI, a fost reprezentantul Patronatului Societatilor de Securitate din Romania la acest eveniment, care a reunit reprezentanti ai asociatiilor de securitate din 28 de tari europene.

Summit-ul a avut ca principal obiectiv semnalarea unor probleme si propunerea de solutii privind: realizarea unei strategii a sectorului serviciilor de securitate pe termen lung, care sa fie recunoscuta la nivel european, armonizarea legislatiei din domeniu, asigurarea unui echilibru intre furnizarea de sisteme si servicii de securitate, precum si viitorul rol al serviciilor de securitate in asigurarea sigurantei publice.

In calitate de membra PATROSEC, UTI si-a promovat strategia de echilibrare a decalajelor dintre fortele private de securitate si cele publice, precum si solutia de integrare de sisteme de securitate avand asociate obligatoriu servicii, astfel incat factorul uman si tehnica de securitate sa poata conlucra pentru asigurarea securitatii depline.