Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii
Presă
23.03.2020

Măsuri întreprinse în contextul pandemiei de COVID-19

Pandemia de COVID-19 ne-a adus tuturor provocări cu care nu ne-am mai confruntat până acum atât la nivel individual , cât și organizațional. Pentru a-și proteja angajații, pentru a asigura buna desfășurare a activităților și pentru a răspunde nevoilor clienților în acest context special, companiile Grupului UTI au implementat o serie de măsuri, respectând recomandările autorităților de a combate răspândirea noului coronavirus (COVID-19).

Astfel, pentru a asigura prestarea serviciilor către clienți, a fost activat planul de continuitate a activității, care prevede măsuri specifice pentru asigurarea operațiunile esențiale. Echipa de management desemnată monitorizează zilnic activitățile și propune, în funcție de evoluția situației la nivel național și de recomandările autorităților, ajustarea operațiunilor.

Pentru protejarea angajaților și clienților noștri, am implementat lucrul de acasă pentru angajații care pot lucra de la distanță și am flexibilizat programul de lucru, folosind aplicații online pentru toate activitățile critice și pentru a nu întrerupe procesul de luare a deciziilor.

Toate măsurile recomandate de autorități au fost implementate pentru echipele care nu pot lucra la distanță, de la măsuri stricte de igienă și dezinfectare personală și a spațiilor de lucru, la instructajul zilnic al personalului și verificarea parametrilor de sănătate minimali. În ultimele 2 săptămâni, chiar înainte de primele manifestări ale virusului în România, am transmis informări interne constante de responsabilizare și de prevenire a COVID-19 prin măsuri de igienă și am dotat toate sediile și punctele de lucru cu substanțe dezinfectante și echipamente de protecție, astfel încât echipele noastre să fie protejate și pregătite.

Ne este greu să estimăm impactul pe care această criză îl va avea, dar avem experiență în gestionarea crizelor, demonstrată de modul în care UTI și-a desfășurat activitatea pe perioada crizei economice din 2009 și suntem pregătiți să răspundem rapid și ferm pentru a ne menține stabilitatea. Vom crește eforturile de optimizare și adaptare a portofoliului de soluții și servicii, vom monitoriza și reduce costurile, menținându-ne angajamentul pentru calitatea serviciilor prestate.