Presă
07.10.2015

UTI sărbătorește 25 de ani de când contribuie la dezvoltarea oraşului inteligent

Cei 25 de ani ai UTI marchează o perioadă de evoluție continuă, în care compania și-a extins domeniile de expertiză şi și-a diversificat competenţele. Am început cu securitate fizică si soluții IT, am continuat să dezvoltăm soluții complementare acestora, iar în ultimii ani am dezvoltat un portofoliu de soluții dedicate îmbunătățirii vieții comunității și dezvoltării oraşului inteligent. Istoria UTI este o poveste despre evoluția tehnologiei care aduce un plus de valoare comunității și contribuie la crearea unei lumi mai sigure și mai bune.

Primii 25 de ani ai UTI pot fi văzuți ca o succesiune de repere care au schimbat viața comunităților – de la primele sisteme complexe de siguranță publică din România, la primul sistem adaptiv de management al traficului sau primul sistem de taxare automată, la primul centru de management al situațiilor de urgență, la proiecte de reabilitare urbană și soluții pentru un mediu mai curat. Soluțiile UTI au răspuns nevoilor identificate de comunități și au transformat orașele în care trăim.

“Privind către realizările din trecut, aceasta aniversare ne oferă ocazia de a reflecta asupra viitorului. Lumea este într-o continuă schimbare, iar pentru a fi competitivi trebuie să evoluăm, să ajungem prin soluțiile furnizate la tot mai mulți oameni. UTI va continua să extindă soluțiile reunite sub umbrela SmartCity, care vor permite orașelor să genereze valoare pentru locuitorii săi și să înregistreze o creștere economică sustenabilă”, declară Lucia Urdăreanu, Director Comunicare Corporatistă.

Extinderea pe piețe internaționale

UTI dezvoltă proiecte importante care contribuie la transformarea orașelor din Europa de Est în orașe inteligente, adaptate standardelor de viață actuale, prin filialele din Polonia și Moldova. Recent, UTI a deschis o filială în Bulgaria, unde dezvoltă deja 4 proiecte importante. Bulgaria reprezintă o piață de interes major pentru UTI unde am identificat potențialul de dezvoltare și nevoia de soluții care să răspundă unor standarde de calitate a vieții din ce în ce mai ridicate.

La 25 de ani, UTI este o companie responsabilă social

Pentru comunitatea în care este activă, UTI nu înseamnă doar sisteme performante, ci şi compasiune şi sprijin pentru membrii acesteia. Anul acesta, compania lansează programul Student UTI prin care se angajează să sprijine financiar 10 studenți pasionaţi de domeniul pe care şi l-au ales pentru studii, cu rezultate şcolare bune şi idei inovative.

Pentru următorii 25 de ani, compania are planuri la fel de îndrăznețe: “Vom dezvolta proiecte mari și vom fi la fel de entuziaşti să răspundem provocărilor pieței. Cultura UTI de a oferi soluții performante adaptate fiecarui client este unică și, în același timp, o constantă a evoluției companiei și o fundație solidă pentru următorii 25 de ani”, adaugă Lucia Urdăreanu.

Pentru mai multe detalii despre aniversarea UTI 25 de ani, vă invităm să accesați pagina de Facebook a companiei.