Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii
Presă
17.10.2015

UTI finalizează construcția Terminalului 3 al Aeroportulului Internațional Iași

Pe 17 octombrie 2015, a fost inaugurat noul terminal de pasageri al Aeroportului Internațional Iași, ce încheie ultima etapă din proiectul de dezvoltare şi modernizare a aeroportului, finanţat preponderent din fonduri europene. Terminalul aeroportuar este cea mai recentă lucrare de referință din portofoliul UTI Grup finalizată în 2015.

În timpul lucrărilor de excavație pentru realizarea terasamentelor s-au manipulat 17 000 mc de pământ, s-au turnat 1000 mc de beton pentru fundație și s-au utilizat 200 de tone de fier pentru a produce structura metalică pe care se sprijină terminalul de pasageri. Pentru a ne încadra în timpul foarte scurt de execuție, am dedicat o echipă de 150 de specialiști (tehnicieni, ingineri și proiectanți) care au lucrat neîntrerupt pentru realizarea la termen a proiectului.

Noul terminal are o suprafață de 3600 mp, 6 ghișee de check-in și o capacitate de procesare a 360 de pasageri pe oră. Aeroportul este dotat cu echipamente și sisteme care respectă utimele reglementări internaționale și europene de confort și securitate în domeniul aeroportuar. Dintre echipamentele instalate, menționăm în mod deosebit sistemul de transport și manipulare a bagajelor, care integrează o tehnologie de ultimă generație, cu cinci nivele de securitate.

Un element de noutate este sistemul automatizat de control-acces al pasagerilor în zona de îmbarcare, prevazut cu cititor de coduri de bare, sistem implementat pentru prima dată într-un aeroport din România.

Prin dotările de ultimă generație, în conformitate cu cele mai recente norme de securitate aeroportuară, Aeroportul Iași devine unul dintre cele mai moderne aeroporturi din țară și un nod important de conectivitate cu principalele orașe europene.

Modernizarea Aeroportului Iași, proces desfășurat în trei etape (extinderea și modernizarea pistei de aterizare-decolare, a căii de rulare a aeronavelor și construcția terminalului), s-a transformat într-un proiect de importanță strategică pentru dezvoltarea socio-economică a Iașului și a regiunii nord-estice a țării. Echipa UTI este mândră că a contribuit la realizarea acestui proiect.

UTI Grup deține experiență și competențe solide în zona de servicii pentru domeniul aeroportuar, demonstrate în implementările de succes ale unor proiecte similare : cele două terminale de plecări ale Aeroportului Internațional Henri Coandă în perioada 2011-2013, modernizarea Aeroportului Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca, reabilitarea și modernizarea Aeroportului Internațional Aurel Vlaicu-Băneasa, realizarea pistei de aterizare-decolare și a instalației de balizaj a Aeroporturilor din Sibiu, Varna și Iași. In prezent, UTI realizează lucrări de modernizare a aeroportului din Bacău.