Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii
Portofoliu – Instalații pentru construcții

Construcția serei de cercetare-dezvoltare din cadrul Facultății de Agricultură, USAMV București

În anul 2013, Facultatea de Agricultură a demarat construcția Centrului de Cercetare pentru Studiul Calității Produselor Agricole din cadrul USAMV București. Scopul proiectului a fost de a crea o infrastructură modernă de cercetare pentru studiul plantelor alimentare și îmbunătățirea calității acestora. Investiția a fost finanțată din fonduri europene și a fost finalizată în aproximativ 4 luni.

Servicii

Pentru acest proiect, UTI a realizat lucrările de construcții și instalații pentru următoarele sisteme :

  • Sistem de irigare și drenare pentru toate cele 19 unități de cercetare
  • Sistem de generare a ceții cu un compresor de 100 bari, care ajută la crearea umidității necesare în fiecare cameră
  • Sistem de umbrire și recuperare a energiei care ajută la conservarea căldurii în condiții de temperatură scăzută și la protejarea plantelor împotriva radiațiilor solare
  • Sistem de ventilație
  • Sistem de încălzire
  • Iluminat electric
  • Automatizarea sistemelor pentru monitorizarea și controlul la distanță

Beneficii

Lucrările au fost realizate într-un timp record, iar sistemele instalate sunt în conformitate cu cerințele europene pentru efectuarea cercetărilor de calitate. Prin automatizarea sistemelor din dotare, pot fi efectuate o serie de operațiuni la distanță, reducând astfel numărul personalului de operare și pot fi monitorizate eficient toate procesele de creștere și îngrijire a plantelor. De asemenea, cu ajutorul softului de monitorizare pot fi colectate date și generate o serie de rapoarte privind temperatura, umiditatea, nivelurile de dioxid de carbon și alți factori meteorologici.