UTI Grup, furnizorul de servicii de întreținere și administrare tehnică a echipamentelor și sistemelor care asigură funcționarea Arenei Naționale a finalizat în luna septembrie lucrările de modernizare a suprafeței de joc a celui mai mare stadion din Romania construit la standardele Elite UEFA. Lucrările au fost realizate conform contractului atribuit prin licitație publică de către Primaria Municipiului București și s-au desfășurat în perioada 15 septembrie-3 octombrie, gazonul fiind schimbat în totalitate. Investiția totală a lucrărilor realizate a fost de aproximativ 900 de mii de euro, suma fiind prevazută în bugetul contractului de mentenanță semnat în luna iulie 2014.
Lucrările au constat în achiziția, instalarea și punerea în funcțiune a unui sistem de aerare, fertilizare și drenaj activ (Osmo Drain, Germania) și a unui sistem de insoliere artificială pentru stimularea creșterii gazonului (SGL, Olanda), dar și în înlocuirea gazonului inițial cu un nou produs de calitate superioară care respecta standardele europene în domeniu (Hendriks Graszoden Group, Olanda). De asemenea, pentru a asigura în permanență un nivel de calitate optim al suprafeței de joc, indiferent de frecvența evenimentelor care au loc pe stadion, a fost amenajată o pepinieră pentru cultivarea parcelelor de gazon de 100 mp, care permite înlocuirea rapidă a suprafețelor degradate în timpul meciurilor.
În urma vizitei de ieri, 9 octombrie, pe Arena Națională pentru a verifica stadiul pregătirilor pentru meciul dintre Romania și Ungaria din cadrul preliminariilor Cupei Europene din 2016, primarul capitalei, domnul Sorin Oprescu a declarat: Am făcut o vizită scurtă de lucru ca să ne asigurăm că toate condiţiile sunt îndeplinite pentru meciul ăsta şi pentru sfârşitul de an. Până la finalul sezonului sunt programate aproximativ 20 de meciuri. Am verificat şi managementul stadionului din contractul câştigat pe patru ani de zile şi încep să se vadă şi rezultatele. Investiţia care a fost prevăzută în buget, aceea de a avea un nou sistem de aerare şi drenaj a firului ierbii şi stimularea fotosintezei. În felul ăsta sperăm să schimbăm de mult mai puţine ori gazonul. Asta este plecarea în lunga cursă pentru 2020. Într-un cuvânt, am pus Bucureştiul pe harta lumii. Dacă va mai fi nevoie, vom schimba gazonul şi peste o lună, dar eu mă îndoiesc, pentru că există o staţie computerizată de analiză, care spune dacă să aşezi sau să nu aşezi luminile. Avem şi o pepinieră de gazon, am amenajat în curte o pepinieră de 100 de metri pătraţi pentru a putea să facem înlocuirea rapid. Să nu mai aducem brazdele de pe nu ştiu ce planetă. Tot gazonul este din Olanda.
Alte relatări despre acest subiect:
GSP.ro ProSport.ro Sportnews.ro Stirileprotv.ro Jurnalul.ro Hotnews.ro Gandul.info DigiSport.ro Mediafax.ro