Presă
24.09.2015
Soluții UTI pentru siguranța locuitorilor din Varna

Soluții UTI pentru siguranța locuitorilor din Varna

UTI va furniza un sistem complex de supraveghere video urbană în Varna, cel mai important oraș de pe coasta bulgară a Mării Negre.

Soluția propusă de UTI va integra 54 de camere video performante în toate cele 27 de intersecții mari ale orașului. Datele înregistrate de camerele video vor fi transmise printr-o rețea de fibră optică către un centru de control modern, unde imaginile vor putea fi vizualizate și stocate utilizând o aplicație de supraveghere video integrată în sistem.

Camerele video vor monitoriza atât traficul rutier, cât și principalele zone aglomerate din oras, în vederea creării unei ambianțe sigure pentru cetățeni. Sistemul va contribui la creșterea gradului de siguranță a participanților la trafic, a locuitorilor orașului și a turiștilor. De asemenea, autoritățile vor putea interveni cu promptitudine în cazul unui incident și vor putea folosi imaginile stocate în centrul de control ca probe video.

Soluțiile de supraveghere video urbană, parte componentă a conceptului SmartCity dezvoltat UTI, vor plasa orașul Varna în elita orașelor care au acționat prin soluții tehnologice moderne în vederea oferirii unui mediu sigur locuitorilor.