Presă
11.09.2015

Soluțiile UTI fluidizează traficul din Sofia

Primarul Sofiei, Sofia Yordanka Fandakova, a apreciat buna funcționare a sistemului de management al traficului și contribuția acestuia la creșterea calității vieții și a siguranței locuitorilor municipiului.

UTI Grup a câștigat în august 2013, în consorțiu cu Innovative Traffic Systems din Bulgaria, contractul de mentenanță a sistemului de semaforizare din Sofia, care prevede realizarea serviciilor de mentenanță preventivă și corectivă a sistemului de management și montorizare a traficului din peste 400 de intersecții.

Contractul presupune realizarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii existente: înlocuirea automatelor de dirijare a traficului existente cu unele de generație nouă, la standarde europene, precum și instalarea de camere video.

Totodată, contractul include activități de verificare a funcționării corespunzătoare a instalațiilor de semaforizare și a altor echipamente instalate în intersecții, monitorizarea funcționării sistemelor din Centrul de Control, precum și remedierea nefuncționalităților constatate, testarea și repunerea în funcțiune a sistemului.

In luna septembrie 2015, Sofia Yordanka Fandakova, primarul municipiului Sofia a efectuat o vizita de lucru în centrul de control al traficului pentru a evalua funcționarea întregului sistem de management al traficului. Conform oficialilor primăriei din Sofia, sistemul funcționează la parametri normali, echipamentele instalate de UTI asigurând managementul adaptiv al traficului, prin ajustarea timpilor de semaforizare din intersecții la valorile reale de trafic. Sistemul este permanent monitorizat din Centrul de Control de un software de management al traficului marca proprie UTI – KeyDaptive®. Soluțiile de modernizare implementate de UTI contribuie în mod semnificativ la îmbunătățirea traficului din Sofia.

UTI a implementat soluții inteligente de transport în Europa Centrală și de Est: Polonia (Kalisz și Szczecin), Bulgaria (Sofia și Burgas) și în importante orașe din România (București, Craiova, Iași, Timișoara, Brașov, Zalău, Deva, Ploiești).