Presă
27.11.2013
UTI Grup participă la reabilitarea stației de epurare a apelor uzate de la Dorohoi

UTI Grup participă la reabilitarea stației de epurare a apelor uzate de la Dorohoi

UTI Grup continuă extinderea protofoliului de proiecte de ingineria mediului prin semnarea contractului de reabilitare și extindere a Stației de epurare a apelor uzate Dorohoi, din cadrul proiectului major “Extinderea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare – epurarea apelor uzate din județul Botoșani”, un proiect cofinanțat din fondul de coeziune POS Mediu, în valoare totală de 27,585,462 de lei.

Proiectul a fost atribuit prin licitație deschisă și va fi realizat în asociere cu Construcții Erbașu și Diering Engineering & Consulting.

Lucrările vor începe în primavara anului viitor și vor dura 36 de luni

În cadrul proiectului UTI GRUP va executa lucrările complete de instalații electrice și de automatizări SCADA, precum și montajul și punerea în funcțiune a echipamentelor specifice funcționării stației.

Realizarea acestui proiect contribuie la îmbunătăţirea calităţii mediului și implicit a sănătății populației, prin reducerea poluării resurselor naturale din arealul hidrografic al judeţului Botoșani, la alinierea la normele europene privind epurarea apelor urbane prevăzute în Tratatul de Aderare și la eficientizarea proceselor tehnologice de epurare.

UTI Grup a realizat lucrări similare pentru Compania de Apă Oltenia, în cadrul proiectului “Reabilitarea și modernizarea surselor de apă și a stațiilor de tratare pentru orașele Scornicești, Potcoava, Drăgănești Olt și Piatra Olt”, Compania de Apă Someș în cadrul proiectului “Extinderea și modernizarea Stației de epurare Cluj-Napoca” și derulează în prezent lucrări pentru reabilitarea și modernizarea Stației de epurare Filiași (județul Dolj).