Presă
26.11.2008

UTI a implementat Sistemul automat de taxare pentru Regia Autonomă de Transport Timişoara

Astăzi, 26 noiembrie 2008, a fost lansată Soluţia de taxare automată pentru transportul public al oraşului Timişoara. Sistemul include 300 de vehicule, adică peste 85% din parcul circulant al RATT. Lansarea s-a desfăşurat în prezenţa Primarului General a Muncipiului Timişoara.

Procesul de implementare a sistemului se află acum în etapa finală de desfăşurare, urmând ca de la 1 ianuarie 2009 timişorenii să poată utiliza noul sistem şi să constate personal avantajele acestuia.

Beneficiile pe care le va oferi sistemul populaţiei Timişoarei, şi în special utilizatorilor transportului public, sunt în prima etapă creşterea gradului de confort al călătoriilor urbane prin utilizarea cardului de călătorie.

La nivel tehnologic, principalul avantaj oferit de noul sistem îl constituie utilizarea tehnologiei avansate pe bază de carduri inteligente, ce au încorporate un cip şi o antenă şi care permit stocarea de informaţii, precum şi utilizarea de mijloace moderne de monitorizare vehicule şi de informare publică.

Sistemul Integrat pentru Eficientizarea Incasărilor şi a Cheltuielilor la RATT oferă premize solide pentru modernizarea şi creşterea atractivităţii transportului public în Timişoara.

Prin implementarea noului sistem, Municipalitatea timişoreană se aliniază tendinţelor europene în transportul public, iar UTI este astfel, încă o dată, alături de administraţiile locale contribuind la creşterea calităţii vieţii în comunităţile locale.

Foto: agenda.ro

Pe aceeasi temă:
agenda.ro: Cardurile pentru tramvaiele, autobuzele si troleibuzele din Timisoara intra in teste