Presă
17.12.2008
UTI Systems instalează primele echipamente de securitate cu raze X la aeroportul din Timişoara

UTI Systems instalează primele echipamente de securitate cu raze X la aeroportul din Timişoara

UTI Systems a finalizat săptămâna aceasta instalarea primelor echipamente de control şi securitate anti-tero cu raze X la Aeroportul Traian Vuia din Timişoara.

Contractul, a cărui valoare se ridică la suma de 2,1 milioane Euro, a fost câştigat anul acesta de UTI în urma licitaţiei organizate de Aeroportul Traian Vuia, prin care se urmărea dotarea aeroportului cu sisteme şi echipamente de control şi securitate de ultimă generaţie. Scopul acestei iniţiative îl reprezintă pe de o parte alinierea la normele europene şi internaţionale de securitate aeroportuară, dar şi creşterea gradul de securitate şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite pasagerilor.

Anul acesta UTI a mai câştigat licitaţiile pentru dotarea cu echipamente de control şi securitate aeroportură la aeroporturile Băneasa, Cluj Napoca, Târgu Mureş şi Sibiu. Aceste proiecte continuă lucrările dezvoltate de UTI în domeniul aeroportuar, lucrări menite să asigure siguranţa deplină a aeroporturilor şi a călătorilor care le tranzitează.

Echipamentele cu raze X furnizate sunt produse de Smiths Heimann – Germania, unul dintre cei mai prestigioşi producători de astfel de echipamente din lume, pentru care UTI este unic reprezentant în România.