Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii
Presă
02.12.2015
In cadrul paradei militare de 1 Decembrie a fost prezentat și un sistem pentru rachete dezvoltat de UTI

In cadrul paradei militare de 1 Decembrie a fost prezentat și un sistem pentru rachete dezvoltat de UTI

UTI a dezvoltat și implementat pentru Ministerul Apărării Naționale un Centru de Comandă-Control și Comunicații pentru sistemele de rachete aer-sol Hawk PIP III, folosite în acțiuni de apărare aeriană cu baza la sol.

Scopul sistemului realizat de UTI în parteneriat cu Interactive este de a asigura comanda centralizată, ierarhizată pe eșaloane de comandă, ale HAWK PIP III, totodată fiind asigurată interoperabilitatea cu sisteme de comandă și control similare de la nivel NATO.

Centrul de Comandă-Control și Comunicații furnizează informații, comenzi și rapoarte privind situația aeriană recunoscută între eşaloanele superioare la cele inferioare și permite realizarea de comunicații voce între toate locaţiile sistemului la nivelul Centrului de Raportare și Control (CRC), Centrului de Operații Rachete Sol-Aer (CORSA), Centrului de Distribuție a Focului (CDF) și al Unităților de Foc a HAWK (PCP).

Sistemul dezvoltat de echipa UTI poate fi utilizat pe timp de pace, criză sau război și este compatibil și cu alte sisteme de rachete sol-aer ale Armatei Române și ale statelor membre NATO.