Presă
02.11.2006

certSIGN, companie a grupului UTI – partener oficial al Conferinței “Romanian IT&C Security Forum”

Companie a grupului UTI, certSIGN a fost partenerul oficial al Conferinței “Romanian IT&C Security Forum”. Evenimentul a fost organizat de Finmedia și a avut loc marti, 31 octombrie 2006, la Hotel Crowne Plaza. Această conferință se înscrie într-o serie de evenimente grupate sub denumirea de “Noua Europă”.

Scopul evenimentului a fost de a-i determina pe utilizatori – companii sau persoane – să devină conștienți de amenințările tot mai evidente ce apar în operarea sau administrarea sistemelor informatice, să ințeleagă că achiziționarea unei soluții de securitate punctuale nu este suficientă pentru rezolvarea acestor amenințări și că există o serie de competențe în România pentru a asigura securitatea completă a rețelelor lor.

Audiența conferinței a fost formată din reprezentanți ai mediului privat și guvernamental deopotrivă. Invitat special al evenimentului a fost domnul Zsolt Nagy – ministru al Comunicațiilor și Tehnologia Informațiilor. Alături de domnul ministru au participat: William Schmidt, Artel Inc. SUA; John Mennel, Senior IT Advisor, Booz Allen Hamilton; Sorin Greceanu, Camera de Comerț româno–germană; Calin Mihai Rangu, Director IT, Raiffeisen Bank și Ioan Cordoș – Director Business Development, UTI. Moderatorul conferinței a fost Eugen Preotu, consilier al ministrului Nagy.

Tematica conferinței a abordat cadrul legislativ actual și internațional, completarea și armonizarea legislației în domeniu pentru combaterea infracționalității on-line, administrația electronică, informatizarea administrației publice, sistemul computerizat de colectare taxe și impozite, interoperabil cu cel european și sistemul integrat de asistență și control.

Speakerii companiei certSIGN – Nicolae Ghibu, Director General și Adrian Floarea, Business Development Manager, au detaliat problematica protecției datelor și a sistemelor moderne de comunicații securizate.

“În acest moment nu putem vorbi, din păcate, de o cultură a utilizatorului român în ceea ce privește asigurarea protecției datelor confidențiale. Consider că acest lucru se datorează atât unei probleme de percepție în zona de top management, cât și lipsei de educație a utilizatorului final. Acțiunile noastre, ale companiilor specializate în zona asigurării securității datelor, trebuie să fie în primul rând acelea de educare a publicului. Trebuie să știi, în primul rând, ce te amenință ca să știi apoi cum să te aperi.”, a precizat Adrian Floarea, Business Development Manager în cadrul companiei certSIGN.

certSIGN, companie membră a grupului UTI, este unic producător de soluții software și hardware pentru protecția datelor prin mecanisme de criptare și semnătură electronică. Compania este primul furnizor de servicii de certificare, care a investit în crearea unei infrastructuri locale pentru procesarea cererilor de certificate și gestionare a certificatelor digitale. certSIGN beneficiază de experiența echipei sale de specialiști și de un portofoliu larg de servicii (eliberarea de certificate calificate, validarea online a stării certificatelor, marcă temporală, recuperarea cheilor private de criptare) și produse (soluții pentru protecția stațiilor de lucru, a echipamentelor de calcul mobile – inclusiv SmartPhone și PDA, document management, Single Sign On, Autorități de Certificare organizațională).