Presă
29.09.2014
UTI a finalizat cu succes primul an de mentenanță a sistemului de semaforizare din Sofia

UTI a finalizat cu succes primul an de mentenanță a sistemului de semaforizare din Sofia

UTI Grup a câștigat în august 2013, în consorțiu cu Innovative Traffic Systems din Bulgaria, contractul de mentenanță a sistemului de semaforizare din Sofia. Contractul, încheiat pe o durată de 4 ani, prevede realizarea serviciilor de mentenanță preventivă și corectivă a sistemului de management și montorizare a traficului din peste 400 de intersecții.

Contractul include activități de verificare a funcționării corespunzătoare a instalațiilor de semaforizare și a altor echipamente instalate în intersecții, monitorizarea funcționării sistemelor din Centrul de Control, precum și remedierea nefuncționalităților constatate, testarea și repunerea în funcțiune a sistemului.

Caracterul complex al acestui proiect este dat atât de numărul foarte mare de intersecții care trebuie gestionate simultan de echipele de intervenție, cât și de timpul foarte scurt de intervenție și remediere a defectelor constatate, stabilit conform contractului la numai 45 de minute/intervenție.

Totodată, contractul presupune realizarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii existente: înlocuirea automatelor de dirijare a traficului existente cu unele de generație nouă, la standarde europene, precum și înlocuirea echipamentelor din Centrul de Control astfel încât întreg sistemul să corespundă cerințelor actuale ale beneficiarului.

În cadrul acestui amplu proces, bulevardul G.M. Dimitrov, unul dintre cele mai mari bulevarde din Sofia, a fost deja modernizat. UTI a furnizat automate de semaforizare performante marcă proprie – K-Traffic Controller, care asigură managementul adaptiv al traficului prin ajustarea timpilor de semaforizare din intersecții la valorile reale de trafic. Sistemul este permanent monitorizat din Centrul de Control de un software de management al traficului marca proprie UTI – KeyDaptive.

“La un an de la demararea proiectului, suntem foarte mulțumiți de nivelul serviciilor oferite de UTI Grup și Innovative Traffic Systems pentru cele 400 de intersecții incluse în obiectul contractului. Soluțiile de modernizare recent implementate, detectorii de trafic și sistemul software adaptiv, contribuie în mod semnificativ la îmbunătățirea traficului pe bulevardul Dimitrov unde 5 intersecții au fost deja modernizate.”, declară dl. Lyubomir Hristov – Vice-Primar, Sofia.

UTI Grup confirmă astfel poziția de jucător important în domeniul soluțiilor inteligente de management al traficului din Europa Centrală și de Est, soluțiile UTI fiind implementate în Polonia (Kalisz și Szczecin) și în importante orașe din România (București, Craiova, Iași, Timișoara, Brașov, Zalău, Deva, Ploiești).